Najave

Obnova Mustajbegovog mosta do kraja godine?

U intervjuu za portal Klix, gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić najavio je završetak radova na obnovi Mustajbegovog mosta, koji se nalazi u naselju Klepci.

Fotografija: Bljesak.info

Tom prilikom, Vidić je ustvrdio da nerasvijetljeni slučaj krađe kamene ploče s Mustajbegovog mosta neće zaustaviti obnovu ovog nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine.

Mi ćemo kupiti drugi kamen i završiti obnovu Mustajbegovog mosta. Jednim dijelom smo ga već renovirali i ima još posla, ali nadam se da ćemo ga ove godine završiti. Zbilja će izgledati prelijepo, a kada ga osvijetlimo, onda će to posebno lijepo izgledati i noću.

Smiljan Vidić, 27. 6. 2021.

Pomenuta kamena ploča se nalazila pored mosta, u blizini magistralnog puta M-17, a trebala je biti postavljena na svoje mjesto u drugoj fazi obnove koju finansira Grad Čapljina.

U proljeće 2019. na mostu su izvršene konzervatorsko-restauratorske mjere sanacije, čime su stvoreni uslovi za njegovu potpunu sanaciju i rekonstrukciju.

Istinomjer će pratiti da li će obnova Mustajbegovog mosta kod Čapljine biti završena do kraja ove godine, kako je najavio gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!