NSRzB ostala dosljedna predizbornim izjavama

Mladen Ivanković Lijanović

Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović sastao se u Mostaru s Nigelom Caseyem, ambasadorom Velike Britanije u BiH, saopćeno je iz te stranke.

“Voljan sam na sebe preuzeti odgovornost predsjedavajućega Vijeća ministara BiH kako bi Bosnu i Hercegovinu konačno izveli iz krize i preusmjerili prema evropskim integracijama. Program koji nudim jasno precizira ekonomski oporavak i procese koji će stvoriti ambijent za smanjenje nezaposlenosti i otvaranje novih radnih mjesta”, izjavio je Ivanković-Lijanović.

(FENA, 28. 9. 2011.)

***

From: Zaboljitak (zaboljitak@zaboljitak.ba)
To: info@zastone.ba ; premijeri@razglasaj.ba
Sent: Friday, August 27, 2010 1:45 PM

Temeljem Vašeg poziva od 19.kolovoza dostavljamo Vam imena kandidata za izvršnu vlast.
Mladen Ivanković Lijanović za predssjedatelja Vijeća ministara
Miro Pejić kandidat za ministra poljoprivrede u Vijeću ministara.

Srdačan pozdrav!

Komentar:

Iako se može činiti da je “kandidatura” Lijanovića za mjesto predsjedavajućeg nalik na “žal za prolivenim mlijekom”, lider Narodne stranke Radom za boljitak pokazao je dozu dosljednosti koja traje već godinu dana. I ko zna, možda se i dogodi da Lijanović bude predsjedavajući VM BiH, HDZ-ovi popuste i ostali se dogovore. Sudeći po “signalima” iz SNSD-a i SDP-a, ništa nije nemoguće a još manje neizvodivo.

Jesen prođe, novog Zakona o Danu Republike Srpske još nema

Početkom aprila tekuće godine predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik izjavio je “da će Republika Srpska na jesen donijeti...

Odgođeno izmještanje migranata iz kampa Vučjak

Početkom decembra ove godine ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić rekao je da će “za dvadesetak dana u kasarnu Blažuj biti smješteni prvi migranti”. Nekoliko dana kasnije saopćeno je da će...Novo Vijeće ministara BiH do Nove godine?

Uvjeren, kako kaže, da će Zoran Tegeltija na današnjoj 4. hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biti imenovan za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, predsjedavajući Kluba...