NSRzB ostala dosljedna predizbornim izjavama

Mladen Ivanković Lijanović

Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović sastao se u Mostaru s Nigelom Caseyem, ambasadorom Velike Britanije u BiH, saopćeno je iz te stranke.

“Voljan sam na sebe preuzeti odgovornost predsjedavajućega Vijeća ministara BiH kako bi Bosnu i Hercegovinu konačno izveli iz krize i preusmjerili prema evropskim integracijama. Program koji nudim jasno precizira ekonomski oporavak i procese koji će stvoriti ambijent za smanjenje nezaposlenosti i otvaranje novih radnih mjesta”, izjavio je Ivanković-Lijanović.

(FENA, 28. 9. 2011.)

***

From: Zaboljitak (zaboljitak@zaboljitak.ba)
To: info@zastone.ba ; premijeri@razglasaj.ba
Sent: Friday, August 27, 2010 1:45 PM

Temeljem Vašeg poziva od 19.kolovoza dostavljamo Vam imena kandidata za izvršnu vlast.
Mladen Ivanković Lijanović za predssjedatelja Vijeća ministara
Miro Pejić kandidat za ministra poljoprivrede u Vijeću ministara.

Srdačan pozdrav!

Komentar:

Iako se može činiti da je “kandidatura” Lijanovića za mjesto predsjedavajućeg nalik na “žal za prolivenim mlijekom”, lider Narodne stranke Radom za boljitak pokazao je dozu dosljednosti koja traje već godinu dana. I ko zna, možda se i dogodi da Lijanović bude predsjedavajući VM BiH, HDZ-ovi popuste i ostali se dogovore. Sudeći po “signalima” iz SNSD-a i SDP-a, ništa nije nemoguće a još manje neizvodivo.

Vlada FBiH da nagradi rukometnu reprezentaciju BiH sa 100.000 KM

Nakon što je rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila plasman na naredno evropsko prvenstvo, zastupnik...

Naredno proljeće bez odmora za učenike u Kantonu Sarajevo

Odluka o uvođenju proljetnog odmora u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo (KS) koja je donesena prije dvije godine već je izvjesno vrijeme bila predmet kritika. Tako je ministrica...Rekonstrukcija puta Lukavica – Pale biće okončana u roku od 180 dana?

Obnova puta Lukavica - Pale i mosta prema Jahorini najavljena je početkom ove godine kada je JP Putevi Republike Srpske objavilo poziv za izvođača radova na rekonstrukciji i rehabilitaciji...