Novo Vijeće ministara BiH izabrano prije Nove godine

Uvjeren, kako kaže, da će Zoran Tegeltija na 4. hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biti imenovan za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u tom zakonodavnom tijelu, Staša Košarac izrazio je i svoja očekivanja u vezi kompletiranja novog saziva Vijeća ministara BiH.

Košarac je podsjećajući da nakon što stranke dostave prijedloge za ministre i zamjenike ministara u Savjetu ministara slijedi zakonska procedura njihove provjere, dodao:

Očekujem do Nove godine kompletan Savjet ministara.

Staša Košarac, 04.12.2019.

Na 4. hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) potvrđena je Odluka Predsjedništva BiH o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Slijedom toga, Predstavnički dom PS BiH je na 5. hitnoj sjednici održanoj 23.12.2019. godine imenovao novi saziv Vijeća ministara BiH.

Ovim Istinomjer obećanje Staše Košarca u vezi imenovanja novog saziva Vijeća ministara BiH ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Funkcionisanje Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje uslovljeno entitetskim glasanjem

Demokratska fronta (DF) pokrenula je inicijativu kojom od Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH)...

Društveni dom u Mišinom hanu u novom ruhu

U skladu sa najavom gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića iz maja ove godine, obnova društvenog doma u Mišinom hanu započela je 18. septembra 2019. godine. Sada se rade projekti sanacije...Nakon “tehničke greške” PDP najavio ispravku

Jedna od tačaka koja se našla na dnevnom redu 3. sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH) bio je i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH...