Ispunjeno

Formiran novi saziv Vijeća ministara BiH

Članica Predsjedništva Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i novoizabrana delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH (DN PSBiH) Snježana Novaković Bursać bila je gošća emisije BHT1 Uživo, gdje je govorila i o formiranju novog saziva Vijeća ministara BiH.

Izvor: Parlament.ba
Izvor: Parlament.ba

Na pitanje voditeljice da li ima informaciju kada bi mogli dobiti novi saziv Vijeća ministara BiH, Novaković Bursać ustvrdila je da je “gotovo sigurno” da će se to desiti do kraja januara 2023. godine.

Mislim da će to, ustvari, gotovo sigurno da će se desiti do kraja ovog mjeseca. (…) Nema još puno, dvije nedelje.

Snježana Novaković Bursać, 18.1.2023.

Podsjećamo, najava lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića da će novi saziv Vijeća ministara BiH biti formiran do kraja 2022. godine ocijenjena je neispunjenom.

Sedam dana nakon gostovanja Novaković Bursać u emisiji BHT1 Uživo, na 2. hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, održanoj 25.1.2023. godine, na dnevnom redu našlo se potvrđivanje imenovanja ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Za predloženi sastav glasala su 23 poslanika, dok je 19 bilo protiv, čime je izabran novi saziv Vijeća ministara BiH.

Slijedom toga, Istinomjer prošlosedmičnu najavu Snježane Novaković Bursać da će novi saziv Vijeća ministara BiH biti formiran do kraja januara ocjenjuje ispunjenom.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!