Nove avio linije sa banjalučkog aerodroma

Predsjednica Vlade Republike Srpske, Željka Cvijanović najavila je da će od jeseni ove godine Aerodrom Banja Luka uspostaviti nove avio linije za “vrlo važne” evropske destinacije.

Krajem aprila ove godine, Cvijanovićeva je izjavila da su zaključeni ugovori o uspostavljanju novih avio linija, ne precizirajući o čemu je riječ, te navodeći da će više informacija biti dostupno naknadno.

Nakon uspostavljanja tih letova, očekuje se još jedan broj linija, što će biti pozitivna i dobra priča. Zahvalna sam što smo sve ove godine uspjeli da održimo liniju Beograd-Banjaluka, koja je bila izuzetno važna u vrijeme kada se sa našeg aerodroma nije letjelo, i ta će linija ostati i dalje.

Željka Cvijanović, 20.04.2018.

O tome sa kojom avio-kompanijom su zaključeni ugovori, i na kojim relacijama će biti uspostavljeni letovi, javnosti je saopćeno tek krajem maja ove godine.

Na konferenciji za novinare, nakon sastanka premijerke Cvijanović i predstavnika avio-kompanije “Rajaner”, saopšteno je da će od jeseni upravo ova avio-kompanija uspostaviti letove za Memingem i Brisel.

Naši građani će imati mogućnost da, preko Brisela i Memingena, naprave konekciju sa više od 90 destinacija u nekoliko evropskih država. Mladi ljudi će više putovati, a naši prijatelji iz Evrope će moći mnogo lakše da dođu kod nas i da otkriju ljepote Banje Luke i banjalučkog regiona, privlačnost naših jedinstvenih rijeka i planina, kao i gostoljubivost našeg naroda.

Duško Kovačević, v.d. direktora Aerodroma Banja Luka, 23.05.2018.

Također, najavljeno je da će sa banjalučkog aerodroma kompanija “Rajaner” uvesti i još jedan let – za Stokholm.

Važno nam je što zajedno sa kompanijom možemo da razvijamo promotivni paket kada je u pitanju Republika Srpska. Banja Luka i ovaj kraj, kao i mnogi drugi dijelovi Republike Srpske, već su poznati po festivalima, kulturnim i turističkim zbivanjima i ovo će pomoći da se lakše dođe do Banja Luke i drugih gradova za nisku cijenu avio-karata.

Željka Cvijanović, 24.05.2018.

Danas je na Međunarodni aerodrom Banja Luka iz Stockholma sletio prvi avion kompanije Ryanair, a isti dan predviđen je i povratni let. Kako je najavljeno, kompanija Ryanair će u prvoj fazi organizovati letove za Stokholm, Brisel i Memingen. Karte za ove letove, po promotivnim cijenama već od 19,99 eura, odavno su u prodaji, a letovi za sve tri najavljene destinacije od naredne sedmice biće organizovani dva puta sedmično.

Shodno navedenom, obećanju još uvijek aktuelne premijerke RS, Željke Cvijanović o uspostavljanju novih avio linija Istinomjer daje ocjenu ispunjeno.

 

(Istinomjer.ba)

Dvije godine mandata Gradske uprave Trebinja

Drugu godinu mandata Gradske uprave Trebinja obilježila je ostavka gradonačelnika Luke Petrovića, obzirom da je preuzeo...

Mural cvijeta Srebrenice umjesto “pluća grada”

Projekat postavljanja prve zelene fasade u Sarajevu, simbolično nazvan “Pluća grada”, koji je općina Centar Sarajevo realizovala u saradnji sa NVO "Opus" i za koji je izdvojila 70.000 KM, nikada nije...Kanton Sarajevo dobit će premijera i ministre do 10. decembra

Nakon još jednog u nizu sastanaka o formiranju vlasti u Kantonu Sarajevo, predstavnici šest stranaka, koje pretenduju na formiranje vlasti u Kantonu Sarajevo, u novembru su najavili da bi dogovor oko...