Novalić ne isključuje mogućnost još jednog mandata na čelu Vlade FBiH

Još početkom augusta ove godine premijer Vlade FBiH, Fadil Novalić govorio je o svojim planovima kada je nastavak njegovog političkog angažmana u pitanju kako u zakonodavnim tako i eventualno i u tijelima izvršne vlasti, a nakon Opštih izbora 2018. godine.

Još početkom augusta ove godine, premijer Vlade FBiH, Fadil Novalić govorio je o svojim planovima kada je nastavak njegovog političkog angažmana u pitanju kako u zakonodavnim tako i eventualno i u tijelima izvršne vlasti, a nakon Opštih izbora 2018. godine.

“Neću se kandidovati na Opšim izborima 2018. godine. Ja nisam političar u klasičnom smislu te riječi, ja sam operativac”, izjavio je tada Novalić, te za svoj stav po ovom pitanju od Istinomjera dobio ocjenu dosljedno.

U istom intervjuu, shvatajući kako kaže “funkciju premijera FBiH kao ispunjavanje zacrtanog projekta”, Novalić je naglasio da je “neophodno još vremena da se reforme privedu kraju”, te da je ovo “prvi projekt kojeg je on prihvatio, a koji je ostao nedovršen.”

Tako, na konkretno pitanje postoji li mogućnost da još četiri godine provede na mjestu premijera Federacije BiH, Novalić je odgovorio:

Da, ta mogućnost nije isključena.

Fadil Novalić, 03.08.2018

Opšti izbori 2018. godine su prošli, a sudeći po jučerašnjoj izjavi još uvijek aktuelni premijer Vlade FBiH i dalje ima, pod određenim uslovima, želju da i u narednom mandatu nastavi obavljati istu funkciju, te na isto pitanje iz augusta mjeseca je li moguće da odradi još jedan mandat na čelu federalne vlade, Novalić još jednom odgovara kako to nije isključeno:

Ako se kockice slože, ponajprije političke naravi da netko stavi na mene izbor, te ako procijenim da je to moguće provoditi kroz Vladu s harmoničnijom koalicijom, i na kraju krajeva, ako bi unaprijed bio dogovoren sadržaj koalicije, a ne raspodjela po resorima, svakako bi se prihvatio tog posla.

Fadil Novalić, 23.10.2018.

Ovim Istinomjer stav Fadila Novalića da nije isključeno da bi i u narednom mandatu mogao obavljati posao premijera Vlade FBiH, ocjenjuje dosljednim.

(Istinomjer.ba)

U Republici Srpskoj broj opština nije 62

Da broj opština u Republici Srpskoj nije 62 kako kaže Dodik, uvjerili smo se na zvaničnoj stranici Ministarstva uprave...

RS: Registracija firmi biće moguća elektronskim putem

Sredinom prošle godine iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske najavljeno je da će tokom 2019. godine biti poduzet niz aktivnosti kako bi se pojednostavila...


Nikšić protiv Nikšića

Nermin Nikšić je podsjećajući i na status na Facebooku koji je objavio Damir Nikšić “gdje se neprimjereno izražavao, ne malo - nego neprimjereno o članovima SDP-a", još sredinom februara najavio...