Ništa od najavljene sjednice Kolegija Skupštine Ze-do kantona

Nakon što je sastanak “sedam stranaka predvođenih SDP-om, koje čine parlamentarnu većinu u ZDK-u” održan, Sarajlić je obavijestio javnost da od najavljene sjednice Kolegija Skupštine Ze-do kantona, za sada nema ništa.

Komentarišući proces izbora mandatara i nove Vlade Zeničko-dobojskog kantona, novoizabrani predsjednik Skupštine ovog kantona, Ismet Sarajlić početkom januara 2019. godine najavio je održavanje sjednice Kolegija zakonodavnog tijela kojim predsjedava, a koja se, u skladu sa Sarajlićevom izjavom trebala održati 10.01.2019. godine:

Kolegij će biti ovih dana, a od političke volje unutar Kolegija zavisit će kada će biti zakazan nastavak sjednice sa ovom tačkom. Ja se nadam, tako sam i predvidio, da to bude 10. januara. Dan gore ili dole, o čemu će odluku donijeti Kolegij. Mislim da bismo mogli birati među prvim kantonima koji je završio taj proces.

Ismet Sarajlić, 03.01.2019.

U međuvremenu je, uoči sastanka koalicije koja je izglasala trenutno rukovodstvo Skupštine Ze-do kantona,  Fuad Kasumović iz Nezavisnog bloka uputio “ultimatum” SDP-u BiH u Ze-do kantonu:

Danas će dobiti ultimatum da se, ako do petka ne imenuju mandatara buduće Vlade ZDK, Nezavisni blok povlači…Do petka ako ne imenuju mandatara, ako ne smiju ili ne znaju, mi se povlačimo iz svega. Mi smo već za mandatarku predložili Amru Mehmedić i ako oni ne znaju, mi znamo…

Fuad Kasumović, 07.01.2019.

Nakon što je pomenuti sastanak “sedam stranaka predvođenih SDP-om, koje čine parlamentarnu većinu u Ze-do kantonu” održan, Sarajlić je obavijestio javnost da od najavljene sjednice Kolegija Skupštine Ze-do kantona za sada nema ništa, te dodao “da bi se Kolegij kantonalne skupštine mogao sastati uskoro zbog redovne sjednice, koja je planirano da bude održana do kraja mjeseca”.

Bilo je planirano da se u četvrtak, 10. januara održi sjednica Kolegija Skupštine ZDK, ali s obzirom da nema političke volje za njenim sazivanjem, u četvrtak nećemo ni održati sjednicu.

Ismet Sarajlić, 08.01.2019.

Obzirom da sjednica Kolegija Skupštine Ze-do kantona koju je Ismet Sarajlić najavio za 10.01.2019. godine neće biti održana u tom terminu, Istinomjer njegovom obećanju daje ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Magazinović odlučan u borbi protiv odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori

Poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH i član Zelenog kluba, Saša Magazinović uputio je u ponedeljak, 22. jula 2019....

Radovi na rekonstrukciji izletišta Smetovi još uvijek traju

Iako je okončanje radova na projektu "Rekonstrukcija i uređenje izletišta Smetovi" najavljeno za sredinu jula ove godine do toga još uvijek nije došlo. Ipak, kako saznaje Istinomjer, još uvijek nije...U toku radovi na betonskoj konstrukciji sportsko-rekreacionog centra sa bazenima na Dobrinji

Načelnik Opštine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić još je na novogodišnjoj konfernciji za medije održanoj 30.12.2015. godine, govoreći o planovima za naredni period, pored ostalog najavio i početak...