Nevjerovatni cijele godine

Gledajući izjave bh. političara, čini se kao da za neke od njih prvi april traje cijele godine. Istinomjer donosi kompilaciju najnevjerovatnijih izjava u protekloj godini.

Dodik protiv Dodika

Milorad Dodik građanin tuži predsjednika Republike na osnovu iznesenih mnogih javnih optužbi za navodni kriminal i činjenicu da oni koji su to govorili na javnoj sceni, bilo ko od njih, nikada nisu smatrali potrebnim da to procesuiraju u institucijama. Iz tog razloga sam napravio prijavu nadležnom tužilaštvu i naveo sve što su u javnome govoru rekli, bilo ko.

U prijavi, svjedoci optužbe – znači ja optužujem i tužim – a navodim svjedoke optužbe gospodina Čavića, gospodina Borenovića, Bosića, Govedaricu i mnoge druge neke koji su to činili u medijima.

Milorad Dodik, Predsjednik RS
(Sens Servis, 2.11.2015.)

Prva električna stolica KCUS-a

Nije to nikakva meka fotelja, to je, tako da kažem, električna stolica u koju valja sjesti.

Komentar Bakira Izetbegovića povodom imenovanja njegove supruge za direktoricu Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo.

(TV 1, 18.01.2016.)

A đe brašno?

Vjerujte da su tu tri esencijalne životne namirnice, a ostalo su nebitne stvari. Sama činjenica da mi trošimo milijardu KM na mobitele i komunikaciju govori da na to trošimo više nego na hljeb i ulje.

Fadil Novalić, premijer FBiH, nakon što je od Konzuma i Binga dobio podatke na što građani troše novac.

(Klix, 15.01.2016.)

Kad može Clint Eastwood, mogu i ja

I zato ja predlažem resornom ministru… Ovdje ga nema, predlažem stolici resornog ministra… Što se smijete? Pa nemam kome, stolici predlažem. Da, gospodine, kako ćemo nazvati stolicu… gospođo stolice, da pokrenete postupak i nađete modus da ova Agencija opstane, a da se oni koji su ovaj novac isisali detektuju i da se taj novac vrati. Okreće se stolica, je li? Hvala gospođo stolice.

(Zaim Backović, 11. sjednica PD PSBiH, 13.5.2015.)

Ta skupštinska stvorenja

Kako se zove… Iz Šipova… Zmaj iz Šipova, kako sam ga nazvao.”

“Možda sam ja, gospodine Mihajlica, zmaj. Ali i ti mi ličiš na neku životinju. Najsličniji si mravojedu. Alo, pa šta je, je l’ zmaj životinja, šta ti pričaš?”

Milanko Mihajlica i Milan Kovač, poslanici u Narodnoj skupštini RS

(RTRS, 15.07.2015.)

Skromni Papa i skromniji Čović

Ja idem u audiju osam s aerodroma, papa ide u nekom tamo fordu. Šta reći na to sve? To je nešto sto bi nama morao biti nekakav motiv ako se bavimo politikom – da možemo politiku raditi i na drugačiji način.

Dragan Čović, član Predsjedništva BiH

(radiosarajevo.ba, 07.06.2015.)

Bajke i basne Vukote Govedarice

Mislim da je vrijeme da se Cvijanović prestane ponašati kao princeza na zrnu graška, a ministar energetike da prestane biti mačak Tošo.

Vukota Govedarica, šef poslaničkog kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS

(Klix.ba, 02.04.2015.)

Ogledalo, ogledalce moje…

Pa nije ljepši Bakir od mene valjda? Ili Raguž od gospodina Čovića?

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB BiH

(Sens Servis, 22.08.2015.)

Ko nema za pivo, ne treba mu ni struja

Prosječna cijena koju su građani do sada plaćali električne energije po domaćinstvu – po domaćinstvu,  naglašavam – je bila 31 KM. Sada bi u prosjeku to trebalo da bude 35 KM. Znači nekih 3,5 i nešto maraka više – to ti je nekoliko boca piva, kol’ko ja razumijem, ovaj, tu cijenu.

Milorad Dodik, Predsjednik RS 

(ATV, 23.6.2015.)

U Saraj’vu nane, pokraj grad-Ilidže

U Kuvajtu se kaže da je Sarajevo pored Ilidže, a ne Ilidža pored Sarajeva. Tako je u još nekim zemljama. Ljudi posebno pričaju o Ilidži kada govore o BiH.

Senaid Memić, načelnik Općine Ilidža

(Klix, 14.01.2016.)

Edin Forto se sjetio da je ipak tražio paušal

Samo dan nakon što je Vlada Kantona Sarajevo (KS), na čelu sa Edinom Fortom u skupštnsku proceduru uputila Prijedlog...

Doboj još uvijek čeka na kamen temeljac za novu bolnicu

Jedno od mnogobrojnih obećanja koje su političke partije dale tokom predizborne kampanje uoči Opštih izbora 2018. godine, bilo je i ono koje je predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik uputio građanima...


Koridor Vc: Kasne radovi na Zeničkoj obilaznici

Izgradnja Zeničke zaobilaznice u sklopu Koridora Vc započela je još 2014. godine, a zbog “složenih geoloških uslova” radovi su neko vrijeme bili u zastoju. Tokom prošle godine uspješno je završena...