Istina

Nešić je predložio zatvaranje za javnost posebne sjednice NSRS

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Nebojša Vukanović, putem svog bloga obratio se javnosti, iznoseći i svoje stavove kada je u pitanju njegov odnos spram opozicije u Republici Srpskoj.

Foto: Bljesak.info

S tim u vezi, Vukanović je, pored ostalog, izjavio da je predsjednik DNS-a Nenad Nešić blizak sa prvim čovjekom SNSD-a Miloradom Dodikom, te ustvrdio da je Nešić predložio da posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, održana 30.7.2021. godine na kojoj je, pored ostalog, donesena odluka “da ne postoje uslovi za donošenje odluka srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH”, bude zatvorena za javnost:

Ključna također stvar je da je Nešić, naravno protiv mene prije svega, predložio da se zatvori za javnost posljednja sjednica posebna Narodne skupštine Republike Srpske jer oni znaju da im od mene prijeti upravo u Skupštini najveća opasnost. I Nešić je rekao da bi mogli otvoreno da pričamo o problemima u Republici Srpskoj i nacionalnim pitanjima mi ćemo zatvoriti sjednicu za javnost.

Nebojša Vukanović, 2.9.2021.

Tačnost Vukanovićeve tvrdnje, da je predsjednik DNS-a predložio da navedena sjednica bude zatvorena za javnost, potvrđuje Nešićeva izjava koju je dao za BN Televiziju, nekoliko dana pred njeno održavanje:

Demokratski narodni savez će predložiti da naredna sjednica NS Republike Srpske, povodom nametanja zakona od strane visokog predstavnika u BiH Valentina Inca, bude zatvorena za javnost. Na taj način bismo spriječili mogući politički cirkus koji bi mogao da se desi u Narodnoj skupštini Srpske, a sve zarad sticanja jeftinih političkih poena bez obzira o kome se radi, da li sa jedne ili sa druge strane.

Nenad Nešić, 25.7.2021.

Tom prilikom, Nešić je i dodao da smatra da treba da se usvoji dokument “koji će biti u interesu Republike Srpske, koji će pokazati snagu i jedinstvo Srpske”, te sa “navedenim dokumentom, a sveogrnuti srpskom trobojkom izaći nakon usvajanja dokumenta pred javnost, predstaviti ga i tu staviti tačku”.

Nakon toga očekujem od svih koji potpišu takav dokument poštovanje, istrajnost i dosljednost u sprovođenju istog. Smatram da nije vrijeme da bilo ko stiče jeftine političke poene, što je trenutno veoma vidljivo od strane SNSD-a, nego je vrijeme za svesrpsko jedinstvo.

Nenad Nešić, 25.7.2021.

Ovim Istinomjer tvrdnju Nebojše Vukanovića da je Nenad Nešić predložio da navedena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske bude zatvorena za javnost ocjenjuje istinitom.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!