Najave

Na proljeće uređenje Partizanskog groblja u Mostaru?

Osuđujući nedavni ponovni vandalski čin skrnavljenja Partizanskog groblja u Mostaru, gradonačelnik Mostara Mario Kordić najavio je kako će ovaj spomenik biti uređen na ljeto ove godine, zajedno sa cijelim lokalitetom Trimuše na kojem se i nalazi.

Foto: Anadolija

Prema najavama gradonačelnika Kordića, na lokalitetu Trimuše će u narednom periodu biti implementirano niz aktivnosti kako bi to područje postalo mjesto za odmor i rekreaciju.

Što se tiče revitalizacije čitavog područja Trimuše, u sklopu kojega je i Partizansko groblje, odnosno spomen-obilježje, mi već duže vremena sa britanskom ambasadom i razgovaramo i ovim putem bih se htio zahvaliti što su se uključili u rješenje tog problema. Naime, Trimuša, zajedno sa tim područjem, trebala bi postati jedno lijepo zeleno izletište grada Mostara, revitalizacija trim-staza, ugradnja dodatnih uređaja za vježbanje na otvorenom. Čak smo razmišljali i o jednoj otvorenoj sceni, na kojoj bi se održavala kulturna događanja u gradu Mostaru, tako da imamo velike planove. Projekt idejnog rješenja je već gotov, prezentirano je britanskoj ambasadi, prezentirano je i udrugama i javnosti, napravili smo jednu mini javnu raspravu. Svi su zadovoljni rješenjem. Mislim da ćemo negdje u trećem mjesecu početi sa konkretnim aktivnostima, čišćenju i pospremanju cijelog tog dijela, i očekujem do kraja ljeta da ćemo imati to područje za građane grada Mostara u punoj funkciji.

Mario Kordić, 12.1.2022.


Istinomjer će pratiti da li će u martu ove godine započeti uređenje Partizanskog groblja zajedno sa uređenjem lokaliteta Trimuše.

 

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!