Milorad Dodik ipak nije udaljio Valentina Inzka u prvom mjesecu mandata

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik najavio je u oktobru 2018. gostujući u emisiji “Ćirilica”  Happy TV, da će njegov prvi korak biti zahtjev za odlazak visokog predstavnika iz BiH.

Dodik je tada najavio da će kada preuzme dužnost u Predsjedništvu BiH već u prvom mjesecu svog mandata tražiti da se iz BiH udalji visoki predstavnik.

Prvo što ću učiniti, ili u prvom mjesecu što ću učiniti jeste da ću tražiti to da se on udalji odavde.”

Milorad Dodik, 15.10.2018.

S obzirom da Milorad Dodik, još uvijek nije poduzeo nikakve korake glede udaljavanja visokog predstavnika, Valentina Inzka, iako je mandat preuzeo 20. novembra, Istinomjer njegovu najavu ocjenjuje neispunjenom.

(Istinomjer.ba)

Stvaraju se uslovi za obnovu Bistričke stanice

Na sjednici održanoj 26. juna 2019. godine Gradsko vijeće Grada Sarajeva (GV) jednoglasno je usvojilo odluku kojom se...

Najavljena izrada nacrta plana za zaštitu kanjona rijeke Misoče

Na sastanku koji je ministrica okoliša i turizma u Vladi FBiH, Edita Đapo održala sa  ministrom prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša i ministrom komunalne privrede i infrastrukture Vlade...Hoće li konačno Federacija BiH usvojiti Strategiju za mlade?

Zastupnici/ce u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH (PD PFBiH) podržali su inicijativu Senaida Begića iz Socijaldemokratske partije BiH (SDP) da u Federaciji bude donesena Strategija za...