Nedosljedno

Mićić ipak “pričao po selu”

Javnosti je poznato da su “svađe u kući”, odnosno turbulencije u SDS-u počele znatno prije prekinute sjednice Skupštine SDS-a, ali se Mićić tada nije pridržavao svog netom izrečenog stava da “ne priča po selu”.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina i potpredsjednik te političke partije, Mićo Mićić samo nekoliko dana nakon prekinute sjednice Skupštine SDS-a izrazio je optimizam da će “rješenje krize u stranci sigurno biti nađeno uz što manje podjela”, te na slikovit način odbio da komentariše dešavanja na pomenutoj sjednici:

Očito jeste svađa u kući, ali mene su moji u kući učili da se kada je svađa u kući, ne priča po selu.

Mićo Mićić, 17.12.2018.

Međutim, javnosti je poznato da su “svađe u kući”, odnosno turbulencije u SDS-u počele znatno prije prekinute sjednice Skupštine SDS-a, ali se Mićić tada nije pridržavao svog netom izrečenog stava da “ne priča po selu”.

Tako je uoči same sjednice Skupštine SDS-a, ustvrdivši “da je bijeljinski SDS bio nezadovoljan prethodnih godina” Mićić izjavio:

Godinama smo pobjeđivali i godinama bili najjači, a niko iz našeg SDS-a nije imao odgovarajuću funkciju i podršku. Kada govorim o ovim stvarima nikada ne govorim u svoje ime, govorim u ime GO SDS.

Mićo Mićić, 15.12.2018.

Mićić se nije zaustavio na tome, te je komentarišući nedavna isključenja iz SDS-a ocijenio da je sa tim ljudima trebalo na vrijeme razgovarati, posebno sa ljudima u GO SDS Doboj, “jer je to jedan od najjačih odbora”, te dodao:

Ispade da su najkrivlji oni koji su najbolje prošli i koji su godinama imali dobre rezultate.

Mićo Mićić, 15.12.2018.

Tema Mićićeve “priče po selu” bio je i aktuelni predsjednik SDS-a, Vukota Govedarica, te je na pitanje “ko će gasiti požar u SDS-u” Mićić odgovorio:

Nije problem da to bude i Vukota Govedarica, ali ne može raditi ono što radi sad. On je više puta rekao da će podnijeti ostavku u oba slučaja, i ako pobijedi i ako ne pobijedi. Sad to nije uradio. Nije ni to problem, ali ne može nastaviti sa podjelama i forsiranjem ljudi koji su izgubili izbore.

Mićo Mićić, 15.12.2018.

“Tad je Ognjen Tadić bio kriv, a sad Vukota nije kriv”, zapitao se na kraju Mićić podsjetivši time da je “nakon prošlih opštih izbora iz stranke zbog lošeg rezultata isključen Ognjen Tadić, koji je protiv Milorada Dodika ostvario bolji rezultat nego Vukota Govedarica protiv Željke Cvijanović”.

Obzirom da se, samo nekoliko dana prije izjave “da se kada je svađa u kući, ne priča po selu”, Mićo Mićić nije pridržavao pomenutog “običaja”, Istinomjer njegov stav po tom pitanju ocjenjuje nedosljednim.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!