Djelimično ispunjeno

Gradnja škole u Gornjem Magnojeviću i dalje je u toku

Tokom predizborne kampanje za Lokalne izbore u BiH 2016. godine, gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić dao je obećanje o izgradnji škole u naselju Gornji Magnojević.

Izgradnju škole Mićić je obećao na predizbornom skupu u Gornjoj Bukovici.

Od jedanaest područnih škola mi smo napravili deset novih i to sve zahvaljujući gradskoj upravi. Imamo u Gornjem Magnojeviću još tu jednu, napravit ćemo i nju da upotpunimo čitav obrazovni sistem.

Mićo Mićić, 6. 9. 2016.

Početkom oktobra 2018. godine počelo je uklanjanje dosadašnjeg školskog objekta u Gornjem Magnojeviću, te su time započeli i pripremni radovi za izgradnju nove zgrade za petorazredno područno odjeljenje Osnovne škole „Stevan Nemanja” iz Gornjeg Dragaljevca.

S obzirom na to da na području Semberije imamo raširenu mrežu škola po mjesnim zajednicama, ukazala se potreba da i u Gornjem Magnojeviću izgradimo novu školu. Iako nije naša nadležnost, ulažemo u poboljšanje uslova za obrazovanje naših učenika jer su oni naša budućnost. Izgradnjom ove škole zaokružićemo cjelinu u obrazovnom sistemu, jer će svi učenici i studenti imati adekvatne i komforne uslove za obrazovanje u osnovnom i srednjem obrazovanju, odnosno na fakultetima.

Mićo Mićić, 1. 10. 2018.

Nova škola kako je tada rečeno bi trebala biti izgrađena na površini od 180 kvadratnih metara, a u njoj će biti dvije učionice i ostale prostorije potrebne za nastavu.

Da se područna škola u Gornjem Magnojeviću gradi, gradonačelnik Mićić potvrdio je i polovinom novembra 2019. godine.

Nedugo zatim, na sjednici održanoj 25. 12. 2019. godine Skupština grada Bijeljina donijela je odluku o novom kreditnom zaduženju grada od sedam miliona KM planiranih za kapitalne investicije gdje je za izgradnju područnog odjeljenja Osnovne škole “Stevan Nemanja” u Gornjem Magnojeviću planirano izdvajanje od 200.000 KM.

Na zvaničnoj stranici Grada Bijeljina 1. 9. 2020. godine pored ostalog je navedeno:

Grad Bijeljina u kontinuitetu ulaže u školstvo na području Bijeljine. Privode se kraju radovi na izgradnji objekta Područne škole „Stevan Nemanja“ u Gornjem Magnojeviću, za šta je iz gradskog budžeta obezbijeđeno 270.000 KM.

Grad Bijeljina, 1. 9. 2020.

Da se škola i dalje gradi potvrdio je još uvijek aktuelni gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, tokom predizborne kampanje za posljednje lokalne izbore, na skupu u selu Donji Magnojević, održanom 22. oktobra, kada je istakao da je “narod svjestan da je izgrađeno osam novih škola i da je u toku gradnja devete, u Gornjem Magnojeviću”.

Pošto je gradnja škole u Gornjem Magnojeviću započela tokom proteklog mandata Miće Mićića, ali da ona i dalje nije završena Istinomjer će njegovo obećanje iz kampanje za Lokalne izbore 2016. godine, ocijeniti kao djelimično ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!