Neispunjeno

Vlada KS nije smijenjena do početka ljeta

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Sarajevo održao je sredinom aprila 2020. godine konferenciju za medije na kojoj je iznio niz kritika na račun aktuelne Vlade Kantona Sarajevo.

Obraćajući se medijima, predsjednik KO SDP BiH Sarajevo Damir Mašić je, osim niza kritika na rad Vlade KS na čelu sa Mariom Nenadićem, najavio i rušenje ove vlade do ljeta 2020. godine:

Ova Vlada neće dočekati ljeto, sa partnerima radimo na tome. SDP traži da se premijer Nenadić povuče i Vlada, time ne da će spasiti građane nego i sami sebe.

Damir Mašić, 17. april 2020.

U mjesecima koji su uslijedili u javnosti nije bilo govora o pomenutoj smjeni aktuelnog saziva Vlade Kantona Sarajevo, niti je na oficijelnoj web stranici SDP BiH ili na Facebook i Twitter nalogu Damira Mašića moguće pronaći više informacija. U kontekstu smjene Vlade KS govorio je sredinom juna Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda koja je koalicioni partner SDP BiH, te je najavio “smjenu Vlade KS nakon Lokalnih izbora”.

S obzirom na činjenicu da je ljeto kalendarski nastupilo, te da prema najnovijim najavama opozicione stranke planiraju smjenu aktuelnog saziva Vlade KS tek nakon održavanja Lokalnih izbora, Istinomjer će pomenuto obećanje Damira Mašića ocijeniti neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!