Neistina

Lijanović: Februar u decembru

Jerko Ivanković Lijanović
Jerko Ivanković Lijanović

“Javna preduzeća koja čiste puteve su nas izvijestila da su u potpunosti spremna odgovoriti zadatku. Nadam se kako su kantonalne i općinske civilne zaštite naučile lekciju s početka ove godine i da su naši zahtjevi za kontrole finansijskih sredstava, upute i osposobljavanje za njihov rad dali doprinos da nivo njihove spremnosti bude viši nego što je to bilo na početku ove godine”, kazao je Ivanković Lijanović za portal Klix.ba.

(Klix.ba, 11.12.2012.)

Komentar:

Prvi ovogodišnji snijeg doveo je do višednevnog prekida u napajanju 35 sela na području nacionalnog parka Sutjeka, a struje nije bilo ni u više sela na područjima općina Konjic i Jablanica. Saobraćaj u cijeloj zemlji bio je otežan, dok se sa prvim snijegom na ulaz u Sarajevo iz pravca Vogošće čekalo nekoliko sati zbog kilometarske kolone. I u centru glavnog grada BiH snijeg je uzrokovao velike probleme u kretanju, a još gore je bilo u padinskim dijelovima grada prema kojima je gradski saobraćaj, ili kasnio, ili bio u potpunosti obustavljen.

Sve navedeno daje nam dovoljno činjenica da zaključimo da Lijanović nije govorio istinu, a da sva sredstva uložena u funkcionalnost javnih preduzeća koja bi trebala da se bore sa sniježnim padavinama nisu dala rezultata te da oni nisu u stanju da se nose ni sa manjim padavinama.

Ako je 50-ak centimetara snijega,što je inače u našim krajevima uobičajeno u decembru, izazvalo toliko problema širom zemlje, ne možemo, a da se ne zapitamo šta će se dogoditi ako nas zadese neuobičajene padavine, poput onih u februaru ove godine.

(istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!