Neispunjeno

Kasni nastavak izgradnje desnoobalnog kolektora u Mostaru

Iako su iz Gradske uprave Mostara najavili da je nastavak radova na izgradnji glavnog desnoobalnog kolektora planiran za ponedjeljak, 23. novembra ove godine, radovi nisu započeli ni nekoliko dana kasnije.

Foto: Zoran Grizelj, Večernji list

Obavještenje o početku radova objavljeno je na zvaničnoj stranici Gradske uprave Mostara u petak, 20. novembra.

U ponedjeljak 23.11.2020. godine, planiran je nastavak radova na izgradnji Glavnog desnoobalnog kolektora. Radovi će se izvoditi duž ulice dr. Ante Starčevića počevši od kružnog toka u kod zgrade Mljekara do raskrižja sa ulicom Kralja Tomislava (Vrh Avenije), te dalje Ulicom Rudarska do raskrsnice sa Ulicom Blajburških žrtava (kod Osnovne škole Ivana Gundulića). Zbog radova će doći do izmjene režima prometa te stoga sudionici u prometu trebaju obratiti pažnju na privremenu vertikalnu signalizaciju.

Gradska uprava Mostara, 20. 11. 2020.

Podsjećamo, kada je još početkom 2016. godine govorio o problemima prilikom izvođenja radova na izgradnji kolektora oborinskih voda i pročistača otpadnih voda, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić je završetak ovog, kako je rekao, “projekta kakav nije zabilježen u povijesti Mostara”, najavio za sredinu 2018. godine.

Kada će se to sve završiti danas nitko ne može reći, ali postoji dinamički plan i ako bude sve išlo kako je predviđeno, cijela gradska kotlina bit će završena negdje do polovice 2018. godine.

Ljubo Bešlić, 13. 1. 2016.

Radovi ni pred kraj 2020. godine nisu završeni, a Istinomjer se ovom temom bavio kada radovi nisu okončani sredinom 2018. godine, kako je i najavljeno.

Kako je objavio mostarski portal Bljesak, radovi na izgradnji glavnog desnoobalnog kolektora ipak nisu nastavljeni ni u četvrtak, 26. novembra, o čemu je svjedočila i fotografija u prilogu teksta.

Foto: Bljesak.indo

S obzirom na to da radovi na nastavku izgradnje glavnog desnoobalnog kolektora u Mostaru nisu započeli 23. novembra, u skladu sa najavama iz Gradske uprave ovog grada, Istinomjer će dato obećanje ocijeniti neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!