Kako Čović vidi životni ambijent u BiH

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, ujedno i pretendent na još jedan mandat, Dragan Čović, u svojim javnim istupima često kritikuje i opisuje životni ambijent u BiH. Međutim, njegovo mišljenje, i viđenje životnog prostora i sveukupnih uslova u kojima žive bh. građani/ke, razlikuje se od prilike i dogođaja na kojem govori o istom.

U svojim javnim nastupima tokom ove, ali i ranijih godina, Dragan Čović je naglašavao da je potrebno “graditi ambijent u kojem se može živjeti”. Ipak, na obilježavanju 73. obljetnice velikog stradanja hrvatskog naroda na “Groblju mira” na Bilima, krajem augusta ove godine, Čović je životni ambijent okarakterisao “učmalim”, i tako na neki način i sam priznao da on i partija na čijem je čelu nisu baš doprinijeli izgradnji boljeg životnog ambijenta.

Ambijent učmalosti moramo pretvarati u ambijent života. Afirmirati dobro i graditi pozitivno ozračje za ovo Bogom dano mjesto za život.

Dragan Čović, 18.08.2018.

Podsjećamo, HDZ je protekle četiri godine aktivno participirala u vlasti i itekako je imala priliku graditi i kreirati bolji životni ambijent u BiH. Vjerovatno i sam svjestan ove činjenice, u svom nedavnom intervjuu, u finišu predizborne kampanje, osim što je dao mnogo obećanja, “ambijent za život” okarakterisao je izvrsnim.

Imamo izvrstan ambijent za život samo ga još malo moramo urediti. Morat ćemo uključiti više mladih ljudi, da pokušaju promijeniti ono što ih tjera odavde. Mi bismo već na ovim izborima imali znatno drugačije liste, pune mladih, da smo imali promijenjen Izborni zakon.

Dragan Čović, 02.10.2018.

Da ni sam Čović ne vjeruje u izvrsnost o kojoj govori “izletilo” mu je u istom intervjuu.

Postoji jedan strah od budućnosti. Nitko se ne želi svako jutro buditi sa strahom i nesigurnosti i to ne samo u materijalnom, nego i pravnom i svakom drugom smislu. Riječ je o nesigurnom ambijentu.

Dragan Čović, 02.10.2018.

Suprotno svojim ranijim izjavama, u završnici predizborne kampanje, iako očito ni sam u to ne vjeruje, Dragan Čović je životni ambijent ocijenio izvrsnim, zbog čega zaslužuje ocjenu nedosljedno.

 

(Istinomjer.ba)

Najavljen projekat obnove Hrama sv. Prokopija u Visokom

Prezentacija projekta obnove Hrama sv. Prokopija u Visokom koja je održana 18.05.2019. godine u sali Kulturnog centra...

BiH je 1991. godine imala više od 631 hiljade zaposlenih

Ministrica finansija FBiH Jelka Miličević govorila je nedavno o porastu zasposlenih u FBiH, a posljednje podatke Porezne uprave FBiH o broju zaposlenih je uporedila sa podacima iz 1991....


Autobuski terminal iz ulice Sutjeska uskoro će biti izmješten na drugu lokaciju

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta, nakon sastanka sa načelnikom Općine Centar Nedžadom Ajnadžićem, najavio je da će u "narednih mjesec dana" biti izmješten autobuski terminal iz ulice...