Još uvijek ništa od sastanka predstavnika PDP-a i SNSD-a

U intervjuu koji je predsjednik PDP-a i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Branislav Borenović dao za portal Vijesti.ba, pored ostalog je najavio i skoro održavanje sastanka sa predsjednikom SNSD-a, Miloradom Dodikom.

“Očekujemo da ćemo postići saglasnost”, rekao je tom prilikom Borenović izjavivši da će se sastanak predstavnika PDP-a i SNSD-a održati “u narednih 10 do 15 dana”.

Sa SNSD-om želimo razgovarati o izmjena Izbornog zakona BiH, parlamentarnom nadzoru nad radom javnog servisa RS i novom zakonu o političkim partijama u RS.

Branislav Borenović, 12.06.2019.

Na naš upit da li se sastanak desio, te ako nije kada se očekuje njegovo održavanje, odgovorila je portparolka PDP-a, Anja Petrović:

“Datum sastanka delegacija PDP-a i SNSD-a najavljenog za drugu polovinu juna zbog mnogobrojnih obaveza nije bilo moguće definitivno precizirati, te u tom periodu nije došlo do sastanka. Očekujemo da će razgovor o izmjenama Izbornog zakona, novom zakonu o političkim partijama i parlamentarnom nadzoru nad javnim servisom Republike Srpske u narednom periodu biti realizovan i da će biti postignuta saglasnost, a o tačnom terminu javnost će biti blagovremeno informisana.”

Anja Petrović, 08.07.2019.

Obzirom da sastanak nije održan u najavljenom terminu, Istinomjer će s tim u vezi Branislavu Borenoviću dati ocjenu neispunjeno, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti da li će u narednom periodu doći do pomenutog sastanka te kakav će biti njegov ishod.

(Istinomjer.ba)

Na narednoj sjednici Skupštine KS izbor nove ministrice za obrazovanje, nauku i mlade?

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo (KS),  Zineta Bogunić 19.07.2019. godine podnijela je ostavku...

Još uvijek ništa od “preispitivanja naziva entiteta Republika Srpska”

U saopštenju za javnost Stranke demokratske akcije (SDA) objavljenom 23.01.2019. godine na zvaničnoj stranici ovog političkog subjekta, najavljeno je da će SDA “putem svojih predstavnika u državnim...Još nije formirano zajedničko operativno tijelo BiH i Turske za pitanja prometa i infrastrukture

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić održao je u maju ove godine bilateralni sastanak s ministrom prometa, pomorstva i komunikacija Republike Turske, Mehmetom...