Još uvijek ništa od sastanka predstavnika PDP-a i SNSD-a

U intervjuu koji je predsjednik PDP-a i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Branislav Borenović dao za portal Vijesti.ba, pored ostalog je najavio i skoro održavanje sastanka sa predsjednikom SNSD-a, Miloradom Dodikom.

“Očekujemo da ćemo postići saglasnost”, rekao je tom prilikom Borenović izjavivši da će se sastanak predstavnika PDP-a i SNSD-a održati “u narednih 10 do 15 dana”.

Sa SNSD-om želimo razgovarati o izmjena Izbornog zakona BiH, parlamentarnom nadzoru nad radom javnog servisa RS i novom zakonu o političkim partijama u RS.

Branislav Borenović, 12.06.2019.

Na naš upit da li se sastanak desio, te ako nije kada se očekuje njegovo održavanje, odgovorila je portparolka PDP-a, Anja Petrović:

“Datum sastanka delegacija PDP-a i SNSD-a najavljenog za drugu polovinu juna zbog mnogobrojnih obaveza nije bilo moguće definitivno precizirati, te u tom periodu nije došlo do sastanka. Očekujemo da će razgovor o izmjenama Izbornog zakona, novom zakonu o političkim partijama i parlamentarnom nadzoru nad javnim servisom Republike Srpske u narednom periodu biti realizovan i da će biti postignuta saglasnost, a o tačnom terminu javnost će biti blagovremeno informisana.”

Anja Petrović, 08.07.2019.

Obzirom da sastanak nije održan u najavljenom terminu, Istinomjer će s tim u vezi Branislavu Borenoviću dati ocjenu neispunjeno, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti da li će u narednom periodu doći do pomenutog sastanka te kakav će biti njegov ishod.

(Istinomjer.ba)

Pravo osuđenika da budu birani ponovo u Parlamentu BiH

Zastupnik u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović (SDP BiH) ponovo je uputio u...

Prosječna plata u RS nije prestigla platu u FBiH

Predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković u septembru je rekao da će prosječna plata u ovom entitetu “ovih dana prestići prosječnu platu u FBiH”. Prema tome, prije godinu dana bili...


Izgradnja Bloka 7 uz neriješena pitanja i nedoumice

I dok gradnja Bloka 7 kreće, spor sa Energetskom zajednicom u vezi garancija datih za njegovu izgradnju još uvijek nije riješen. Nakon Odluke Vlade FBiH o davanju garancije za Blok 7...