Još uvijek ništa od sastanka predstavnika PDP-a i SNSD-a

U intervjuu koji je predsjednik PDP-a i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Branislav Borenović dao za portal Vijesti.ba, pored ostalog je najavio i skoro održavanje sastanka sa predsjednikom SNSD-a, Miloradom Dodikom.

“Očekujemo da ćemo postići saglasnost”, rekao je tom prilikom Borenović izjavivši da će se sastanak predstavnika PDP-a i SNSD-a održati “u narednih 10 do 15 dana”.

Sa SNSD-om želimo razgovarati o izmjena Izbornog zakona BiH, parlamentarnom nadzoru nad radom javnog servisa RS i novom zakonu o političkim partijama u RS.

Branislav Borenović, 12.06.2019.

Na naš upit da li se sastanak desio, te ako nije kada se očekuje njegovo održavanje, odgovorila je portparolka PDP-a, Anja Petrović:

“Datum sastanka delegacija PDP-a i SNSD-a najavljenog za drugu polovinu juna zbog mnogobrojnih obaveza nije bilo moguće definitivno precizirati, te u tom periodu nije došlo do sastanka. Očekujemo da će razgovor o izmjenama Izbornog zakona, novom zakonu o političkim partijama i parlamentarnom nadzoru nad javnim servisom Republike Srpske u narednom periodu biti realizovan i da će biti postignuta saglasnost, a o tačnom terminu javnost će biti blagovremeno informisana.”

Anja Petrović, 08.07.2019.

Obzirom da sastanak nije održan u najavljenom terminu, Istinomjer će s tim u vezi Branislavu Borenoviću dati ocjenu neispunjeno, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti da li će u narednom periodu doći do pomenutog sastanka te kakav će biti njegov ishod.

(Istinomjer.ba)

15 raseljenih i izbjeglih porodica u Bileći dobilo krov nad glavom

Početkom marta 2018. godine ozvaničen je početak realizacije projekta izgradnje stambene zgrade za 15 porodica...

Radovi na poddionici Buna-Počitelj odvijaju se “zadovoljavajućom dinamikom”

Polovinom maja 2018. godine, od strane Adnana Terzića, direktora JP Autoceste d.o.o. Mostar kao investitora, direktora Hering d.d. Široki Brijeg, Ladislava Bevande kao izvođača radova, te Denisa...BiH u novembru nije dobila status kandidata za članstvo u EU

Još prilikom prve posjete članova Predsjedništva BiH Briselu, krajem januara ove godine, Milorad Dodik najavio je da će BiH steći kandidatski status za članstvo u EU u novembru 2019....