Još jedna najava izbora Denisa Šulića za potpredsjednika NS RS iz reda bošnjačkog naroda

Narodna skupština Republike Srpske (NS RS) 18.09.2019. godine smijenila je dotadašnjeg potpredsjednika ovog zakonodavnog tijela iz reda bošnjačkog naroda, Senada Bratića, te se na popunjavanje upražnjene pozicije još uvijek čeka.

Podsjećamo, obećanje šefa Kluba poslanika SNSD-a u NSRS, Igora Žunića da će Denis Šulić, poslanik te političke partije u NS RS, na 7. sjednici ovog zakonodavanog tijela održanoj 23. i 24.10. 2019. godine biti izabran za potpredsjednika NS RS ostalo je neispunjeno.

Novo obećanje, ovaj put od strane predsjednika SNSD-a, Milorada Dodika uslijedilo 25.11.2019. godine:

Naš prijedlog je jasan i on će biti predložen NSRS. Denis Šulić će biti izabran za potpredsjednika i to ništa nije sporno.

Milorad Dodik, 25.11.2019.

Istinomjer će i ovoga puta pratiti da li će, u skladu sa najavom Milorada Dodika, Denis Šulić biti izabran za potpredsjednika NS RS iz reda bošnjačkog naroda.

(Istinomjer.ba) 

 

Do kraja januara odluka o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo?

Izjavivši da očekuje “da će u utorak u 12 sati biti potpisan Sporazum koji predviđa da zamjenica predsjedavajućeg...

Obnova osnovnih škola u Banja Luci

U maju 2019. godine najavljena je obnova 16 osnovnih škola na području Banja Luke do kraja 2019. godine. Na sastanku koji je gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić održao krajem maja 2019....


Privodi se kraju realizacija preostala dva “velika infrastrukturna projekta”

Shodno ranijim najavama načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, Ibrahima Hadžibajrića u ovoj općini se tokom 2019. godine istovremeno radilo na realizaciji četiri velika infrastrukturna...