Ispunjen prvi korak ka realizaciji projekta Crystalico

Gradska uprava Tuzla još je polovinom aprila 2018. godine na 32. sjednici Kolegija gradonačelnika ovoga grada, Jasmina Imamovića raspravljala o Prijedlogu odluke o pristupanju izradi regulacionog plana ZBR “Irac-Jug” – I faza u Tuzli.

Netom nakon što je Gradsko vijeće Tuzla na svojoj sjednici održanoj 26.04.2019.godine usvojilo Regulacioni plan ZBR Irac jug – I faza u Tuzli, gradonačelnik Imamović je iznio neke od najzanimljivijih detalja u vezi ovoga regulacionog plana nazvanog još i projektat Crystalico.

Kako je Imamović podvukao, radi se o veoma značajnom stambeno – poslovnom projektu vrijednom milijardu KM, koji će biti “prilika za otvaranje novih radnih mjesta, ali i za cjelokupni razvoj Grada Tuzla”.

Podsjećamo, na sjednici Gradskog vijeća Tuzla održanoj 07.05.2018. godine upravo je  gradonačelnik Imamović bio predlagač da se usvoji Odluka o pristupanju izradi Regulacionog plana ZBR Irac – Jug, I Faza u Tuzli, što je vidljivo iz Stenograma sa pomemute sjednice.

Odluka je na pomenutoj sjednici usvojena, te dan kasnije je u Službenom glasilu Grada Tuzla i objavljena, gdje se u članu 5. iste kaže da je “rok za izradu Regulacionog plana 12 mjeseci od stupanja na snagu ove Odluke”.

Obzirom da je Gradsko vijeće Tuzla usvojilo Regulacioni plan ZBR Irac jug – I faza u Tuzli, Istinomjer inicijativu gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića  u tom pravcu ocjenjuje ispunjenom, uz napomenu da ćemo pratiti šta će se dalje dešavati kada je u pitanju projekat Crystalico.

(Istinomjer.ba)

Hoće li “šestorka” imati zajedničke kandidate za načelnike 2020. godine?

U kontekstu, kako je rekao, priprema za naredne lokalne izbore, zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine i...

Uskoro završetak gradnje polaznog autobuskog stajališta u Vogošći

Polovinom marta  2019. godine, između Opštine Vogošća i firme Termo Beton iz Breze, potpisan je ugovor o gradnji polaznog autobuskog stajališta u Vogošći. Kako je tada navedeno, planirano je...


Okončana druga faza izgradnje gasovoda Igman – Hadžići

Sredinom aprila 2019. godine, ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Srđan Mandić najavio je početak druge faze radova na izgradnji gasovoda Igman - Hadžići. Ministar...