Ispunjen prvi korak ka realizaciji projekta Crystalico

Gradska uprava Tuzla još je polovinom aprila 2018. godine na 32. sjednici Kolegija gradonačelnika ovoga grada, Jasmina Imamovića raspravljala o Prijedlogu odluke o pristupanju izradi regulacionog plana ZBR “Irac-Jug” – I faza u Tuzli.

Netom nakon što je Gradsko vijeće Tuzla na svojoj sjednici održanoj 26.04.2019.godine usvojilo Regulacioni plan ZBR Irac jug – I faza u Tuzli, gradonačelnik Imamović je iznio neke od najzanimljivijih detalja u vezi ovoga regulacionog plana nazvanog još i projektat Crystalico.

Kako je Imamović podvukao, radi se o veoma značajnom stambeno – poslovnom projektu vrijednom milijardu KM, koji će biti “prilika za otvaranje novih radnih mjesta, ali i za cjelokupni razvoj Grada Tuzla”.

Podsjećamo, na sjednici Gradskog vijeća Tuzla održanoj 07.05.2018. godine upravo je  gradonačelnik Imamović bio predlagač da se usvoji Odluka o pristupanju izradi Regulacionog plana ZBR Irac – Jug, I Faza u Tuzli, što je vidljivo iz Stenograma sa pomemute sjednice.

Odluka je na pomenutoj sjednici usvojena, te dan kasnije je u Službenom glasilu Grada Tuzla i objavljena, gdje se u članu 5. iste kaže da je “rok za izradu Regulacionog plana 12 mjeseci od stupanja na snagu ove Odluke”.

Obzirom da je Gradsko vijeće Tuzla usvojilo Regulacioni plan ZBR Irac jug – I faza u Tuzli, Istinomjer inicijativu gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića  u tom pravcu ocjenjuje ispunjenom, uz napomenu da ćemo pratiti šta će se dalje dešavati kada je u pitanju projekat Crystalico.

(Istinomjer.ba)

Kanalizacija stigla, asfalt na čekanju

Desetogodišnji projekat izgradnje kanalizacije u Bijeljini privodi se kraju, ali jedan broj ulica u tom gradu nakon...

Općina Čapljina i službeno postala Grad Čapljina

Početkom marta 2017. godine iz ureda načelnika Čapljine, Smiljana Vidića saopćeno je da je pokrenuta inicijativa da ova općina dobije status grada. Nakon dvije godine od pokretanja inicijative...Hoće li se građani Rogatice ovoga ljeta okupati u bazenu?

Radovi na izgradnji otvorenog i mini-bazena za djecu i neplivače u Rogatici počeli su još polovinom 2016. godine, ali je nastavak projekta doveden u pitanje 2017. godine zbog, kako je navedeno,...