Hoće li sjednice Vijeća ministara BiH biti otvorene za javnost?

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Zoran Tegeltija najavio je da želi da potpuno otvori rad Vijeća ministara BiH prema javnosti, “te da novinari i građani koji to žele mogu da prate kako se donose odluke na sjednicama”.

Prvo Savjet ministara mora da donese odluku da sjednice budu otvorene za javnost, a nakon toga je potrebno stvoriti određene tehničke pretpostavke kako bi građani mogli da prate, odnosno gledaju sjednice kao, recimo, sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Zoran Tegeltija, 30.12.2019.

Izjavivši i da će Vijeće ministara BiH “zadužiti Generalni sekretarijat da u što kraćem roku nabavi potrebnu tehničku opremu kako bi sjednice bile što prije otvorene za javnost”, Tegeltia je dodao:

Moji zamjenici Vjekoslav Bevanda i Bisera Turković, kao i svi ostali članovi Savjeta ministara koje sam na prvom sastanku upoznao o namjeri da naš rad potpuno otvorim za javnost, potpuno su podržali tu ideju. To je najbolje, prije svega, za nas u Savjetu ministara, jer će nas tjerati da budemo efikasniji, a time svakako i za građane i cjelokupnu javnost koji će moći da vide ko, šta i koliko radi.

Zoran Tegeltija, 30.12.2019.

Istinomjer će pratiti da li će u narednom periodu sjednice Vijeća ministara BiH biti otvorene za javnost kako je to Zoran Tegeltija i najavio.

(Istinomjer.ba)

Zvanična stranica Sjevernoatlantskog saveza (NATO) potvrđuje da je BiH u MAP-u

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH) i potpredsjednik SNSD-a, Nebojša Radmanović još je...

Uskoro počinje rekonstrukcija mosta i izgradnja kružnog toka u Goraždu

Govoreći o planovima za 2020. godinu u Goraždu iz JP Ceste Federacije BiH najavili su dva značajna projekta za ovaj grad. Dva pomenuta projekta planirana za 2020. godinu odnose se na potpunu...Donesena odluka o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo

U jednom od svojih nedavnih istupa u javnosti, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo (KS), Mirza Čelik (SDA) najavio je deblokadu procesa donošenja odluka o privremenom finansiranju potreba Kantona...