Najave

Hoće li Košarac “završiti” što se tiče politike SNSD-a?

Predsjednik SNSD-a Millorad Dodik izjavio je između ostalog da “Košarac nije i više ne može biti njegov najbliži saradnik, te da se SNSD ograđuje od njegovog postupka, koji snažno odbacuje i ne prihvata”.

Uprkos mjerama zabrane okupljanja u zatvorenom prostoru, držanja socijalne distance te zabrane rada ugostiteljskih objekata, 04. 05. 2020. godine u javnosti se pojavio snimak zabave u sarajevskom restoranu Golf Klub koji su zbog očitog kršenja navedenih mjera, pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (KS) ubrzo prekinuli.

Zabavi je pored ostalih prisustvovao i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH i član SNSD-a, Staša Košarac, a Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS izjavio je da su sve osobe koje su identifikovane ili zatečene na mjestu dobile prekršajne naloge podsjetivši da minimalna novčana kazna za kršenje socijalne distance iznosi 500 KM:

Nastavlja se daljnji rad na identifikaciji svih osoba koje su bile učesnici zabave u navedenom objektu, u vrijeme kada je rad ugostiteljskih objekata zabranjen.

Mirza Hadžiabdić, 05. maj 2020.

Iako je Košarac putem svog twitter naloga uputio izvinjenje građanima i, kako je naveo, objasnio razloge svog dolaska na rođendansku zabavu koja je održana u ponedjeljak naveče u jednom ugostiteljskom objektu u Sarajevu, predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik izajvio je između ostalog da “Košarac nije i više ne može biti njegov najbliži saradnik, te da se SNSD ograđuje od njegovog postupka, koji snažno odbacuje i ne prihvata” dodavši:

Košarac je završio što se tiče politike naše partije i u tom pogledu ću se ponašati u budućnosti. U vezi s tim preduzećemo one mjere koje su najbolje prije svega za Republiku Srpsku. Naime, imajući u vidu da smjene u Savjetu ministara mogu dovesti do gubljenja pozicija same Srpske, mi ćemo svoje ponašanje prema tome odrediti. U to ne treba niko da sumnja.

Milorad Dodik, 05. maj 2020.

Dodik je i naveo da “ovo vrijeme suočavanja sa epidemijom virusa ne trpi bilo kakve greške, pa ni minimalne”, podvlačeći Košarčevu odgovornost:

Košarčeva odgovornost je veoma značajna imajući u vidu ukupnu konstalaciju odnosa na nivou BiH i činjenicu da vrši tu značajnu političku dužnost. A mi ćemo, svakako, vidjeti kako kroz ovo možemo proći sa što manje štete za Republiku Srpsku.

Milorad Dodik, 05. maj 2020.

Istinomjer će pratiti da li je, kako je Dodik najavio, Staša Košarac “završio” što se tiče politike SNSD-a, te da li će s tim u vezi biti “preduzete mjere”.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!