Dosljedno
Uncategorized

Četiri godine pustih ali dosljednih priča

 

Opet stara priča

Beriz Belkić, 2006. godine: ”Mi vama, građanima ove zemlje, nudimo nagodbu. Stranka za BiH nudi rad 100 posto za evropsku državu, a od vas tražimo samo da nam svojim glasom date povjerenje da to i uradimo”.

Haris Silajdžić, 2006. godine: ”Na nama je da završimo ono što smo započeli 1996. godine. Stranka za BiH je zacrtala da će izgraditi evropsku, demokratsku i prosperitetnu BiH kojom će se ponositi Evropa, kojom će se ponositi građani. Mi u naredne četiri godine nećemo govoriti o koridoru 5C, već ćemo ga graditi. Hoćemo zapošljavanje, da svi dobro i zajedno živimo. Hoćemo da nam mladost može učiti u školi, raditi, živjeti u zemlji koja će uskoro biti u Evropi”

Beriz Belkić, 2010. godine: “Radićemo na ustavu koji će omogućiit da građanin bude vlasnik ove zemlje, i da administracija bude podnošljivo skupa. Naš je princip 100 posto BiH, i očekujemo da će nam birači dati podršku kao što su je dali i 2006. godine da nastavimo poslove koje smo započeli i radili u proteklom periodu”

Haris Silajdžić, 2010. godine
: “Naš je prioritet Bosna i Hercegovina, a ne fotelje. Nikakva nas fotelja ne zanima, zanima nas samo interes BiH… Ja mislim da smo ovaj naziv koji imamo Stranka za BiH zavrijedili i opravdali.”

Pitajte Istinomjer!