Najave

Finansiranje NK Čelik nakon što se izvrši revizija poslovanja

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, najavio je nakon sastanka sa predstavnicima NK Čelik, na kojem je prezentovano i stanje duga ovog kluba koje iznosi 500.000 KM, da će Grad Zenica preuzeti obavezu da plati reviziju poslovanja U.G. Čelik.

Kasumović je u obraćanju medijima nakon sastanka između ostalog precizirao i da je analiza poslovanja uslov za buduće finansiranje kluba od strane Grada.

Grad Zenica će plaćati advokatski tim da istraži neregularnost i podigne prijave. Spremni smo poduprijeti Čelik. (…) Ovo je najbitnije i spremni smo. Dok sam ja gradonačelnik ne damo ni jedne KM dok ne dobijemo reviziju. Platit ćemo revizorsku kuću do 100.000 KM da uđe u Čelik i evidentira da se vidi na čemu smo. Dolje je stanje nesređeno. Moraju mi pečatom garantovati i onda ću znati šta i koliko ćemo pomoći.

Fuad Kasumović, 2. juni 2020.

Otvorenim pismom u kojem su od njega zatražili da spasi klub, istog dana Kasumoviću su se obratili i nogometaši Čelika, koji su se od Premijer lige Bosne i Hercegovine oprostili usljed odluke Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH da se trenutna tabela registruje kao konačna, a nakon što je takmičenje prekinuto u martu ove godine usljed pandemije novog koronavirusa (COVID 19).

Svoje opredjeljenje da je revizija poslovanja kluba osnov za stabilnu budućnost NK Čelik, Kasumović je ponovio i prilikom sastanka sa predstavnicima Udruženja navijača “Robijaši 1988”.

Revizija dugovanja je temelj ove priče. Mora se konačno znati kolika su dugovanja Čelika i prema kome, kako bi znali i kakvu vrstu pomoći Čelik treba. Već mjesec i po dana molim navijače čiju žrtvu i entuzijazam za spas kluba izuzetno cijenim, da oni izaberu revizorsku kuću, najbolju u državi, pa i regionu, koju će Grad platiti, samo da imamo dokument koji će biti početna osnova za dalji rad. Prihvatamo sve što ova grupa navijača koja se bori za spas Čelika, od Grada traži ali da je u skladu sa zakonom i da se prethodno utvrdi koliki su dugovi.

Fuad Kasumović, 18. juni 2020.

Istinomjer će pratiti da li će Grad Zenica u narednom period izdvojiti sredstva za reviziju poslovanja NK Čelik, te izabrati revizorsku kuću koja će napraviti ovu analizu.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!