Neispunjeno

Dodik je ipak dao izjavu novinarima ispred zgrade Predsjedništva BiH

Kabinet člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorada Dodika, 9. 9. 2020. godine obavijestio je predstavnike medija da od tog dana Dodik “više neće davati izjave ispred zgrade Predsjedništva BiH”.

 

Kao razlog navedeno je da “nije riješen status novinara budući na ranije Dodikove inicijative da se novinarima omogući ulazak u zgradu Predsjedništva te da im se odredi jedna prostorija”.

Da ne želi više da daje izjave ispred zgrade Predsjedništva BiH, Dodik je potvrdio istog dana na svojoj konferenciji za štampu održanoj u Istočnom Sarajevu:

Želim da vas obavijestim da ću kao član Predsjedništva konferencije za štampu držati ovdje sve dok Predsjedništvo ne realizuje moj zahtjev da se za vas iz medija obezbijedi adekvatan prostor da se mogu davati izjave jer ne želim da negdje tamo na poljanima u Sarajevu vi stojite a mi dajemo izjave.

Milorad Dodik, 9. septembar 2020.

Podsjećamo da je i ranije u više navrata najavljivano da će se riješiti dugogodišnji problem novinara koji su nekada i satima primorani čekati na izjave ispred zgrade Predsjedništva BiH, o čemu je Istinomjer imao priliku pisati.

I pored navedene informacije iz njegovog kabineta, te i potvrde toga od samog Dodika, nakon sastanka Predsjedništva BiH sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU Johannom Sattlerom održanog u pomenutoj zgradi 7. 10. 2020. godine, Dodik je ipak izašao pred novinare koji su čekali vani na istom mjestu kao i ranije, te dao izavu u vezi sastanka.

Ovim Istinomjer obećanje Milorada Dodika da više neće davati ispred zgrade Predsjedništva BiH ocjenjuje neispunjenim

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!