Najave

Do kraja juna okončanje tri projekta na Ilidži?

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je 10. maja 2021. godine infrastrukturna gradilišta na području općina Novi Grad i Ilidža i tom je prilikom najavio okončanje tri velika projekta na području općine Ilidža do kraja juna 2021. godine.

Izvor: Vlada Kantona Sarajevo
Izvor: Vlada Kantona Sarajevo

U saopćenju Vlade Kantona Sarajevo, objavljenom 10. maja 2021. godine na zvaničnoj web i Facebook stranici, navodi se da će “na području općine Ilidža do kraja juna biti završena tri velika projekta” – rekonstrukcija saobraćajnice u Ulici Stara pruga Osik, isključna traka sa zapadnog prilaza gradu u Osijeku, te okončanje treće faze radova na Hrasničkoj cesti.

Na području općine Ilidža će do kraja juna biti završena tri velika projekta. U ulici Stara pruga Osik, u dužini od 1.300 metara urađena je kompletna rekonstrukcija saobraćajnice sa proširenjima za pješačke staze. Prema trenutnoj dinamici, očekuje se da će radovi biti okončani za mjesec dana. Vrijednost projekta iznosi 1,25 miliona KM. Drugi važan projekt koji se, također, privodi kraju je gradilište u naselju Osijek. Radi se o isključnoj traci sa zapadnog prilaza gradu, a radovi će biti završeni u naredna dva mjeseca. Na Hrasničkoj cesti završena je druga faza radova, a treća faza koja je u toku, na dionici od 900 metara, bit će završena do kraja juna. Osim toga, vrlo brzo očekujemo da budu okončani radovi na kružnom toku.

Adnan Šteta, Vlada Kantona Sarajevo, 10. 5. 2021.

Izvor: Vlada Kantona Sarajevo

Istinomjer će pratiti da li će radovi na tri spomenuta projekta na području općine Ilidža biti okončani do kraja juna 2021. godine, kako je to i najavio ministar Šteta.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!