Najave

Do kraja godine izdavanje dokumenata u zgradi Općine Centar?

Srđan Mandić, načelnik Općine Centar Sarajevo, i ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica potpisali su 21.3.2022. godine ugovor o međusobnim pravima i obavezama i načinu realizacije projekta adaptacije šalter-šale. Cilj projekta je omogućiti građanima i građankama ove lokalne zajednice uslugu izdavanja dokumenata u zgradi Općine Centar.

Foto: Općina Centar

Tom prilikom, načelnik Mandić je istakao da je “bilo krajnje vrijeme da se šalter-sala u Matičnom uredu rekonstruiše”.

Prije nekoliko mjeseci na sastanku sa ministrom Katicom iskazana je potreba za otvaranjem punkta MUP-a u prostorijama Općine, a sve sa namjerom da se građanima olakša proces dobijanja dokumenata. Kada se projekat realizira građani će na jednom mjestu moći izvaditi dokumente i predati zahtjeve za ličnu kartu, pasoš i vozačku dozvolu.

Srđan Mandić, 21.3.2022.

Kako se navodi u saopćenju Općine Centar, načelnik Mandić je naglasio “da bi projekat trebao biti realizovan do kraja godine”, a finansirat će ga Općina Centar sa 200.000 KM i MUP KS sa 100.000 KM.

Vjerujem da će tokom rekonstrukcije biti manjih smetnji u procesu izdavanja i ovjere dokumenata, ali kada završimo posao, itekako će se sve isplatiti. Proširit ćemo i vlastite kapacitet uz otvaranje odjeljenja MUP-a. Pored toga, u namjeri da smanjimo gužve, u narednih mjesec dana ćemo krenuti sa pilot projektom gdje ćemo u pet najudaljenijih mjesnih zajednica građanima omogućiti ovjeru dokumenata u samim mjesnim zajednicama.

Srđan Mandić, 21.3.2022.

Realizaciju projekta do kraja ove godine Mandić je najavio i putem svog Twitter naloga:

Izvor: Twitter/Srđan Mandić

Istinomjer će pratiti da li će projekat adaptacije Matičnog ureda Općine Centar, s ciljem izdavanja ličnih dokumenata na jednom mjestu, biti realizovan do kraja 2022. godine, kako je najavio načelnik Srđan Mandić.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!