Radi se na tome

Uskoro počinje rekonstrukcija šalter-sale Općine Centar

Općina Centar Sarajevo obavijestila je javnost 8.11.2022. godine da će adaptacija i uređenje šalter-sale u ovoj općini započeti sredinom novembra. Općinski načelnik Srđan Mandić istakao je da će radovi trajati do tri mjeseca.

Foto: Općina Centar Sarajevo

Iz Općine su naglasili da će se, nakon rekonstrukcije šalter-sale, građanima omogućiti i predaja zahtjeva i preuzimanje ličnih karata, vozačkih dozvola, pasoša i drugih isprava:

Ovim projektom građanima će biti omogućeno, pored usluga koje pruža Općina Centar Sarajevo, također i pružanje usluga predaje zahtjeva i preuzimanje dokumenta koji se odnose na evidenciju JMBG, prebivališta/boravišta, ličnih karata, vozačkih dozvola, putnih isprava, promjene ličnog imena i registracije motornih vozila. (…) Realizacijom projekta adaptacije i uređenja šalter sale građanima će biti omogućena kvalitetnija i efikasnija usluga. Naime, pored dosadašnjih šaltera ovjere i izdavanja izvoda iz matičnih knjiga, novinu će predstavljati i šalteri pojedinih službi Općine gdje će građani moći dobiti uslugu u šalter sali bez potrebe da idu u prostorije službi Općine.

Saopćenje Općine Centar, 8.11.2022.

Načelnik Mandić istakao je da će radovi trajati do tri mjeseca.

Nakon 25 godina odlučili smo se za potpunu rekonstrukciju i proširenje šalter sale u Opštini Centar. U toku su pripremne aktivnosti. Slijedi nam do 3 mjeseca radova i najljubaznije molim sugrađane za strpljenje i razumijevanje. O svim detaljima, radnom vremenu i lokaciji šaltera koji će biti dislocirani ćemo vas izvjestiti na vrijeme.

Srđan Mandić, 8.11.2022.

Podsjećamo, načelnik Mandić i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica potpisali su 21.3.2022. godine ugovor o međusobnim pravima i obavezama i načinu realizacije projekta adaptacije šalter-šale. Cilj je projekta omogućiti građanima i građankama ove lokalne zajednice izdavanje dokumenata u zgradi Općine Centar.

Foto: Općina Centar

Tom prilikom načelnik Mandić istakao je da je “bilo krajnje vrijeme da se šalter-sala u matičnom uredu rekonstruiše”.

Prije nekoliko mjeseci na sastanku sa ministrom Katicom iskazana je potreba za otvaranjem punkta MUP-a u prostorijama Općine, a sve sa namjerom da se građanima olakša proces dobijanja dokumenata. Kada se projekat realizira građani će na jednom mjestu moći izvaditi dokumente i predati zahtjeve za ličnu kartu, pasoš i vozačku dozvolu.

Srđan Mandić, 21.3.2022.

Tada je Mandić naglasio “da bi projekat trebao biti realizovan do kraja godine” i da će ga finansirati Općina Centar s 200.000 KM i MUP KS s 100.000 KM.

Vjerujem da će tokom rekonstrukcije biti manjih smetnji u procesu izdavanja i ovjere dokumenata, ali kada završimo posao, itekako će se sve isplatiti. Proširit ćemo i vlastite kapacitet uz otvaranje odjeljenja MUP-a. Pored toga, u namjeri da smanjimo gužve, u narednih mjesec dana ćemo krenuti sa pilot projektom gdje ćemo u pet najudaljenijih mjesnih zajednica građanima omogućiti ovjeru dokumenata u samim mjesnim zajednicama.

Srđan Mandić, 21.3.2022.

S obzirom na to da je Općina Centar obavijestila javnost da će sredinom novembra početi rekonstrukcija i proširenje šalter-sale Općine Centar, Istinomjer obećanju Srđana Mandića daje ocjenu radi se na tome. Istinomjer će pratiti da li će ovaj projekat biti realizovan do kraja 2022. godine, kako je najavio načelnik Mandić.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!