“Da vratimo naziv Srpsko Sarajevo”

Na predizbornom skupu za Opće izbore 2018. godine održanom u Istočnom Sarajevu, predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik najavio je referendum o vraćanju bivšeg naziva ovome gradu.

 

Predlažem vam da organizujete referendum i da vratimo naziv Srpsko Sarajevo ovom prostoru.Mi na to imamo pravo i to ne može niko da nam zabrani. Ja ću vas podržati u tome. I to da uradimo na proljeće. Važi? Je li dogovoreno?

Milorad Dodik, 24.09.2018.

Iako je Dodikov prijedlog, uz buran aplauz i ovacije naišao na odobravanje prisutnih na pomenutom skupu, referendum za promjenu imena grada Istočno Sarajevo u Srpsko Sarajevo ipak se nije desio.

Istinomjer tako obećanju Milorada Dodika daje ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Dodik o popularnosti Donalda Trumpa

Govoreći o svojoj ličnoj podršci aktuelnom predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu, predsjedavajući Predsjedništva BiH...

Pitanja vezana za granicu između BiH i Republike Srbije i dalje bez odgovora

Problem oko demarkacije postojeće međudržavne granice između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije proteklih je dana ponovo aktueliziran. Nakon što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik,...Izgradnja sistema za navodnjavanje Ljubinjskog polja

Izgradnja sistema za navodnjavanje kompletnog Ljubinjskog polja prema najavi načelnika ove hercegovačke opštine, Darka Krunića trebala je biti okončana do jeseni 2018. godine.  Podsjećamo,...