“Da vratimo naziv Srpsko Sarajevo”

Na predizbornom skupu za Opće izbore 2018. godine održanom u Istočnom Sarajevu, predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik najavio je referendum o vraćanju bivšeg naziva ovome gradu.

 

Predlažem vam da organizujete referendum i da vratimo naziv Srpsko Sarajevo ovom prostoru.Mi na to imamo pravo i to ne može niko da nam zabrani. Ja ću vas podržati u tome. I to da uradimo na proljeće. Važi? Je li dogovoreno?

Milorad Dodik, 24.09.2018.

Iako je Dodikov prijedlog, uz buran aplauz i ovacije naišao na odobravanje prisutnih na pomenutom skupu, referendum za promjenu imena grada Istočno Sarajevo u Srpsko Sarajevo ipak se nije desio.

Istinomjer tako obećanju Milorada Dodika daje ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Postignuti dogovor ostavio mnogo prostora za dodatne polemike

Praksa netransparentnog zaključivanja sporazuma političkih lidera koja u javnosti ostavlja i previše prostora za...

Izgradnja novog bloka bolnice u Zvorniku nije počela u oktobru

Nakon što je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske (RS), Alen Šeranić javnosti prenio da je Vlada RS donijela zaključak kojim je odobrena izgradnja i opremanje novog bloka bolnice u...Probijen rok za završetak radova na dionici Tromeđa – Zvirovići

Odlukom Vlade Federacije BiH iz aprila 2018. godine odobrena su sredstva za rehabilitaciju regionalne ceste na dionici Tromeđa - Zvirovići, a za implementatora je određeno JP Autoceste...