Neistina

Čedomira Jovanovića ne plaćaju građani Bosne i Hercegovine

Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno demokratke partije i savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, 13. 3. 2021. godine gostovao je u Centralnom dnevniku Face TV-a. Nakon emisije, između ostalih, uslijedila je i reakcija potpredsjednika SDP-a BiH Vojina Mijatovića.

Foto: Avaz.ba

Mijatović je tako na svom facebook profilu, a što su prenijeli mnogi mediji u Bosni i Hercegovini, pored ostalog ustvrdio da, u kontekstu savjetničke pozicije u Predsjedništvu BiH, Jovanovića “plaćaju građani BiH”, te da je Jovanović “na budžetu građana BiH”.

Foto: Avaz.ba

Međutim, da Čedomira Jovanovića ne plaćaju građani Bosne i Hercegovine, odnosno da nije na “budžetu građana BiH”, kako je to Mijatović ustvrdio, svjedoči saopštenje iz Kabineta člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića, objavljeno 27. 3. 2019. godine.

Putem navedenog saopštenja javnost u Bosni i Hercegovini obavještava se da je “Odlukom o imenovanju savjetnika u Kabinet člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, Čedomir Jovanović imenovan za savjetnika”, te dodaje:

Po izričitoj želji gospodina Jovanovića, on će ovaj posao obavljati pro bono, odnosno bez naknade.

Kabinet člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, 27. 3. 2019.

Ovim, Istinomjer tvrdnje Vojina Mitrovića da Čedomira Jovanovića “plaćaju građani BiH”, odnosno da je Jovanović “na budžetu građana BiH” ocjenjuje neistinitim.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!