Neistina

Bilal Bosnić, Thompson i Baja Mali Knindža – dobrodošli u Sarajevo, dočekuje vas Walter

Marko Perković Thompson (u prvom planu)

“Ja mislim da je vrijeme za njegov koncert u Sarajevu. Mislim da ni prije četiri godine nije bilo pravih razloga za zabranu… U Tompsonovim pjesmama nema mržnje prema ljudima, poziva se na ljubav prema narodu, domovini, na univerzalne vrijednosti. Tompson nije autor pjesama koje veličaju zločine i takve pjesme ne izvodi”, tvrdi Budimir koji kaže da najradije pjevuši Tompsonovu pjesmu “Prijatelji”.

(SRNA, 27. 11. 2011.)

Komentar:

Marko Perković Thompson – Bojna Čavoglave

Za Dom – spremni!

U Zagori na izvoru rijeke Čikole,
Stala braća da obrane naše domove.

Stoji Hrvat do Hrvata, mi smo braća svi,
Nešete u Čavoglave dok smo živi mi!

Puče tomson, kalašnjikov a i zbrojevko,
Baci bombu, goni bandu preko izvora!

Korak naprijed, puška gotov s’, siju pjesmu svi,
Za dom braćo, za slobodu, borimo se mi.

Čujte srpski dobrovoljci bandu četnici
Stići će vas naša ruka i u Srbiji!

Stići će vas Božja pravda to već svatko zna
Sudit će vam bojovnici iz Čavoglava!

Slušajte sad poruku od Svetog Ilije:
Nećete u Čavoglave, niste ni prije!

Oj Hrvati, braćo mila iz Čavoglava,
Hrvatska vam zaboravit neće nikada!

(http://www.cuspajz.com/tekstovi-pjesama/pjesma/marko-perkovic-thompson/bojna-cavoglave.html)

Ako je “za dom spremni” pozdrav mira, nenasilja i u čije ime je izgrađena ratom porušena zemlja, a “zaludu” je poginulo 1. 000. 000 pripadnika jugoslovenskih naroda u Drugom svjetskom ratu – onda se slažemo, MP Thompson je dobrodošao u Sarajevo.
Ako mislite da su domoljubi obješeni na M. Dvoru, čiji spomenik se nalazi kod Filozofskog fakulteta UNSA, pali zaludu, ako su Obala Adolfa Hitlera i Šetalište Benita Musolinija bile dobrodošle u NDH-Sarajevu u Drugom svjetskom ratu – onda takođe smatrate da MP Thompson nije dobrodošao u Sarajevo.

Zanimljivo je i šta bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić misli o tome, a nakon afere u kojoj ga je Thompson nazvao “izdajicom”: “U Ustavu piše da je Hrvatska utemeljena na antifašizmu, a tko to negira, protiv Ustava je.”
“(…) Žarko Puhovski kaže kako Thompson ima pravo na svoje mišljenje, ali nazvati ljude izdajicama je politički idiotizam. Podsjetio je Thompsona da je Kajin bio u ratu koliko i on. Zbog ustaškog pozdrava i zbog grubog omalovažavanja Hrvatske, odnosno predsjednika, Thompson bi mogao u zatvor.” (24sata.hr, 27. 7. 2009.)

Na koncu, Živko Budimir rođen je u Viru kod Posušja i potpuno je nejasno kako i u čije ime je “pozvao” Thompsona u Sarajevo, grad u kojem obnaša svoju političku funkciju, ali u koji, ako ništa, nema pravo pozvati nikoga, pogotovo ne čovjeka na čijim se koncertima vijore crne zastave, “uhata” slova U i drugi fašistički simboli. A znamo kako je i koliko Sarajevo propatilo upravo zbog NDH i tih simbola.

Jer, šta bi onda spriječilo i ostale pjevače a-la Baja Mali Knindža (“Muslimani bolje da vas nema”, pjesma koju je prepjevao, dostupna na youtube), ili poznatog “pop-vehabiju” Bilala Bosnića iz Bihaća koji na svadbama pjeva “Dabogda se Amerika do temelja raspala” ili “Džihad lijepi osvanuo, nad Bosnom se nadvio”.

Behmen ili Musić ih, nadamo se, neće zvati, a i Thompson bi takođe trebao zaobići Sarajevo.

Pitajte Istinomjer!