Banja Guber počinje sa radom do kraja godine?

Još tokom predizborne kampanje, načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić najavio je obnovu Banje Guber, koja se nalazi u ovoj općini.

2019. godina bit će godina rješavanja najznačajnijeg pitanja za naš grad, za našu opštinu i za našu regiju. To je rješavanje pitanja Banje Guber.

Mladen Grujičić, 25.09.2018.

Banja u Guberu je još 2011. godine trebala početi sa radom, međutim gradnja ovog  vrijednog kompleksa u kojem bi trebalo biti zaposleno oko 350 Srebreničana, već je godinama blokirana. Dok se vode sudski procesi o tome ko polaže pravo na koncesiju i eksploataciju, ljekovite vode teku u kanalizaciju.

U januaru ove godine, načelnik je ponovno istakao kako očekuje da će Banja Guber početi sa radom u 2019. godini, a i prije nekoliko dana je isto ponovo prilikom sastanka sa predstavnicima delegacije kancelarije Evropske unije.

Jedan od najznačajnijih projekata je pokretanje Banje Guber i nadamo se da će biti realizovan tokom ove godine. Takođe, planiran je projekat izgradnje zatvorenog bazena, te izgradnja kolektora, i adaptacija starog grada. Svi projekti trebali bi bit realizovani u roku dvije godine.

Mladen Grujičić, 12.04.2019.

Istinomjer će pratiti da li će realizacija projekta Banje Guber biti realizovana do kraja godine.

(Istinomjer.ba)

Još jedna najava “jasnog pogleda u budućnost”

Tokom posjete Kantonalnom odboru HDZ-a BiH Tuzla, predsjednik te političke partije i trenutni predsjedavajući Doma...

Najavljeno povećanje plata koje se isplaćuju iz budžeta RS

Premijer Vlade Republike Srpske (RS), Radovan Višković najavio je da će “od početka naredne godine” biti povećane plate radnicima u javnom sektoru u rasponu od “5 do 20 odsto”. Vlada RS, na...


Sa Novom godinom niže cijene gasa u Federaciji BiH?

Direktor BH Gasa, Jasmin Salkić je 25.10.2019. godine najavio dobre vijesti za korisnike ovog energenta u Federaciji BiH. S obzirom na kretanje cijene nafte i naftnih derivata, koje nam ide na...