Neispunjeno

Banja Guber ne počinje sa radom ove godine

Još tokom predizborne kampanje, načelnik Opštine Srebrenica, Mladen Grujičić najavio je obnovu Banje Guber, koja se nalazi na prostoru ove opštine.

2019. godina bit će godina rješavanja najznačajnijeg pitanja za naš grad, za našu opštinu i za našu regiju. To je rješavanje pitanja Banje Guber.

Mladen Grujičić, 25.09.2018.

Banja u Guberu je još 2011. godine trebala početi sa radom, međutim gradnja ovog vrijednog kompleksa u kojem bi trebalo biti zaposleno oko 350 Srebreničana, već je godinama blokirana. Dok se vode sudski procesi o tome ko polaže pravo na koncesiju i eksploataciju, ljekovite vode teku u kanalizaciju.

Da će Banja Guber početi sa radom u 2019. godini potvrđeno je još jednom od strane načelnika Grujičića u aprilu ove godine.

Jedan od najznačajnijih projekata je pokretanje Banje Guber i nadamo se da će biti realizovan tokom ove godine. Takođe, planiran je projekat izgradnje zatvorenog bazena, te izgradnja kolektora, i adaptacija starog grada. Svi projekti trebali bi bit realizovani u roku dvije godine.

Mladen Grujičić, 12.04.2019.

Ipak, da Banja Guber neće početi sa radom u ovoj godini kako je najavljeno, potvrđeno je iz više izvora. Pa tako članak na stranici Opštine Srebrenica govori o mogućoj obnovi banje za narednu godinu, a i sam načelnik Grujičić je, u nedavnom intervjuu, rekao da je za narednu godinu “najveća stavka od 800.000 KM predviđena za pokretanje rada banjskog lječilišta koje bi uključilo korištenje poznate srebreničke banje ljekovite vode “Guber”.

S obzirom da je obnova Banje Guber prolongirana za narednu godinu, Istinomjer će načelniku Mladen Grujičiću dati ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!