Banja Guber počinje sa radom do kraja godine?

Još tokom predizborne kampanje, načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić najavio je obnovu Banje Guber, koja se nalazi u ovoj općini.

2019. godina bit će godina rješavanja najznačajnijeg pitanja za naš grad, za našu opštinu i za našu regiju. To je rješavanje pitanja Banje Guber.

Mladen Grujičić, 25.09.2018.

Banja u Guberu je još 2011. godine trebala početi sa radom, međutim gradnja ovog  vrijednog kompleksa u kojem bi trebalo biti zaposleno oko 350 Srebreničana, već je godinama blokirana. Dok se vode sudski procesi o tome ko polaže pravo na koncesiju i eksploataciju, ljekovite vode teku u kanalizaciju.

U januaru ove godine, načelnik je ponovno istakao kako očekuje da će Banja Guber početi sa radom u 2019. godini, a i prije nekoliko dana je isto ponovo prilikom sastanka sa predstavnicima delegacije kancelarije Evropske unije.

Jedan od najznačajnijih projekata je pokretanje Banje Guber i nadamo se da će biti realizovan tokom ove godine. Takođe, planiran je projekat izgradnje zatvorenog bazena, te izgradnja kolektora, i adaptacija starog grada. Svi projekti trebali bi bit realizovani u roku dvije godine.

Mladen Grujičić, 12.04.2019.

Istinomjer će pratiti da li će realizacija projekta Banje Guber biti realizovana do kraja godine.

(Istinomjer.ba)

Izletište Smetovi bi trebalo dobiti novi izgled sredinom jula

Popularno zeničko izletište Smetovi trebalo bi uskoro dobiti novi izgled zahvaljujući projektu "Rekonstrukcija i...

Nove najave skorog početka realizacije projekta regionalnog vodovoda “Plava voda”

Nakon što je Evropska Banka za obnovu i razvoj (EBRD) zbog neispoštovanih rokova dala ultimatum JP “Regionalni vodovod Plava voda” da do kraja juna mora biti riješena sva potrebna dokumentacija kako...Početkom juna nova rukovodstva oba doma Parlamenta Federacije BiH?

Nakon što su 17.05.2019. godine predsjednici SDA, DF-a i SBB-a potpisali izjavu u vezi zajedničkog djelovanja na državnom i federalnom nivou, jedan od potpredsjednika SDA i minisar raseljenih osoba i...