Banja Guber ne počinje sa radom ove godine

Još tokom predizborne kampanje, načelnik Opštine Srebrenica, Mladen Grujičić najavio je obnovu Banje Guber, koja se nalazi na prostoru ove opštine.

2019. godina bit će godina rješavanja najznačajnijeg pitanja za naš grad, za našu opštinu i za našu regiju. To je rješavanje pitanja Banje Guber.

Mladen Grujičić, 25.09.2018.

Banja u Guberu je još 2011. godine trebala početi sa radom, međutim gradnja ovog  vrijednog kompleksa u kojem bi trebalo biti zaposleno oko 350 Srebreničana, već je godinama blokirana. Dok se vode sudski procesi o tome ko polaže pravo na koncesiju i eksploataciju, ljekovite vode teku u kanalizaciju.

Da će Banja Guber početi sa radom u 2019. godini potvrđeno je još jednom od strane načelnika Grujičića u aprilu ove godine. 

Jedan od najznačajnijih projekata je pokretanje Banje Guber i nadamo se da će biti realizovan tokom ove godine. Takođe, planiran je projekat izgradnje zatvorenog bazena, te izgradnja kolektora, i adaptacija starog grada. Svi projekti trebali bi bit realizovani u roku dvije godine.

Mladen Grujičić, 12.04.2019.

Ipak, da Banja Guber neće početi sa radom u ovoj godini kako je najavljeno, potvrđeno je iz više izvora. Pa tako članak na stranici Opštine Srebrenica govori o mogućoj obnovi banje za narednu godinu, a i sam načelnik Grujičić je, u nedavnom intervjuu, rekao da  je za narednu godinu “najveća stavka od 800.000 KM predviđena za pokretanje rada banjskog lječilišta koje bi uključilo korištenje poznate srebreničke banje ljekovite vode “Guber”.

S obzirom da je obnova Banje Guber prolongirana za narednu godinu, Istinomjer će načelniku Mladen Grujičiću dati ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Zakon o električnoj energiji RS nije usvojen “u najkraćem mogućem roku”

Prilikom podnošenja svog ekspozea pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), premijer ovog entiteta,...

Sjednica Skupštine Elektroprijenosa BiH još uvijek na čekanju

Na sastanku održanom 26.12. 2019. godine kojem su prisustvovali entitetski premijeri, Fadil Novalić i Radovan Višković, te predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Zoran Tegeltija, pored ostalog je...


Izrada nacrta plana za zaštitu kanjona rijeke Misoče nije završena do kraja 2019. godine

Na sastanku koji je ministrica okoliša i turizma u Vladi FBiH, Edita Đapo krajem juna mjeseca prošle godine održala sa ministrom prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša i ministrom komunalne...