Darko Babalj

Politička partija: SDS

Trenutna pozicija: Predsjednik Gradskog odbora Istočno Sarajevo, Opštinskog odbora Istočna Ilidža i član Glavnog odbora SDS-a; Poslanik u Narodnoj skupštini RS.

Darko Babalj je rođen 1974. godine u Sarajevu. 2001. godine je završio Višu školu za sportski menadžment u Beogradu, a šest godina kasnije i Fakultet za uslužni biznis u Novom Sadu.

Kao maloljetnik priključio se Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) 1991. godine. Danas je predsjednik Gradskog odbora Istočno Sarajevo, Opštinskog odbora Istočna Ilidža i član Glavnog odbora SDS-a.

Živi u Istočnom Sarajevu sa suprugom Anom, sinom Milošem i kćerkom Andreom.

Babalj je bio direktor Galerije „Vizantija“ u Istočnom Sarajevu do 2004. godine. Nakon lokalnih izbora iste godine postaje zamjenik načelnika Općine Istočna Ilidža, a četiri godine kasnije izabran je za predsjednika Skupštine Grada Istočno Sarajevo. BIo je poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (BiH).

Za isti nivo vlasti Babalj se kandidovao i 2014. godine. Nije osvojio mandat u Predstavničkom domu, ali ga je njegova stranka delegirala u Dom naroda. Od 2018. godine je poslanik u Narodnoj skupštini RS.

Izvor: CIN

Istinitosti
Neistina 2
Pitajte Istinomjer!