Najave

850 dobojskih osnovaca imat će subvencioniran prevoz?

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić je 8.10.2021. godine održao sastanak s direktorima osnovnih škola s područja tog grada, a tema je bila subvencioniranje mjesečnih karata za jedan broj dobojskih osnovaca.

 

 

Foto: Srpskainfo

“Gradska uprava Doboj će sa 25 KM subvencionisati mjesečnu kartu za 812 učenika 10 dobojskih osnovnih škola koji putuju duže od četiri kilometra, da bi nesmetano išli u školu”, izjavio je tom prilikom Jerinić te, kako se još dodaje na zvaničnoj stranici Grada Doboj, i najavio da će Grad za kartu učenika koji putuju dalje od četiri kilometra do škole mjesečno izdvajati 20.300 KM, odnosno 203.000 KM godišnje:

Cijena koju plaća ministarstvo je 25 KM koja je uspostavljena prije devet godina. Zaključak današnjeg sastanka jeste da ćemo uputiti inicijativu prema Ministarstvu prosvjete da se koriguju te cijene znajući da je na tržištu došlo do poskupljenja, i sada je pravi momenat budući da je budžet u pripremi, kako republički tako i gradski.

Boris Jerinić, 8.10.2021.

Dodajući da to nije zakonska obaveza lokalne zajednice na čijem je čelu, gradonačelnik Doboja potvrdio je još jednom da će Grad Doboj “finansirati razliku u cijeni prevoza osnovcima, što će uvrstiti u Nacrt budžeta Doboja za 2022. godinu, i takvog ga proslijediti Ministarstvu finansija Srpske”.

Istinomjer će pratiti da li će Grad Doboj u budžetu za 2022. godinu izdvojiti najavljena sredstva za subvencioniranje mjesečnih karata za 812 učenika deset dobojskih osnovnih škola, kako je to najavio gradonačelnik Boris Jerinić.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!