SBB BiH “preblaga” prema Vijeću ministara

Fahrudin Radončić

“Pod ovom vlašću za godinu dana novog mandata još 10.000 ljudi ostalo je bez posla, čime se broj ukupno nezaposlenih povećao na 530.000”, navodi se u saopštenju SBB BiH.

(Dnevni avaz, 29. 9. 2011.)

***

“U BiH u julu je registrovano 528.509 nezaposlenih, što je za 0,5 odsto više u odnosu na juni”, izjavio je danas zamjenik direktora Agencije za statistiku BiH Fadil Fatić. On je istakao da je “u odnosu na jul prošle godine broj nezaposlenih povećan za 12.464 lica ili 2,5 indeksnih poena.”

(FENA, 27. 9. 2011.)

***

“U Bosni i Hercegovini krajem kolovoza na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja bilo je prijavljeno 517.508 nezaposlenih osoba”.

(FENA, 7. 10. 2010.)

Komentar:

SBB BiH, na čelu sa Fahrudinom Radončićem, jasno je i istinito pokazala sumornu sliku bh. privrede. Da bude još gore, opozicija – SBB BiH – čak je i “smanjila” broj nezaposlenih u odnosu na realno stanje. Istina, “pod ovom vlašću”, kako je navedeno u saopštenju, se može smatrati jedino Vijeće ministara u tehničkom mandatu, jer se još uvijek niko nije “dohvatio posla” i krenuo rješavati osnovne egzistencijalne probleme građana BiH. Dakako, one se ne ogledaju u imenima i prezimenima ministara i njihovih zamjenika, nego u broju nula na računu (eventualno) svakog prvog do petog u mjesecu.

Nastavljene smjene DNS-ovih “mangupa”

Nakon što je predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik netom nakon završenih Opštih izbora 2018. godine izjavio “da je oko...

Zatvoreni plivački bazen u Trebinju i dalje je “zatvoren”

I pored nekoliko najava, bazen neće biti na raspolaganju plivačima u oktobru 2018. godine što je postalo jasno nakon posljednje izjave šefa nadzora preduzeća Hidroelektrane na Trebišnjici, Slobodana...

Projekt izgradnje dječijih igrališta ”Ciciban”

Govoreći o projektima i programskim ciljevima tokom svoje predizborne kampanje, ali i kasnije, načelnik Općine Centar Sarajevo, Nedžad Ajnadžić rekao je da ima namjeru da na području svake od 15...