Izmješteni migranti iz Doma penzionera u Bihaću

Premijer USK, Husein Rošić rekao je 13. jula, na sastanku sa predstavnicima gradova i općina u ovom kantonu, da će migranti koji borave u devastiranoj zgradi Doma penzionera biti premješteni u zgradu Đačkog doma nadomak Bihaća.

“Pripremaju se tehnički uvjeti u Đačkom domu, te će zgrada Doma penzionera u utorak biti zapečaćena.”

Husein Rošić, 13.07.2018.

Kako je i najavljeno na sastanku, oko 200 migranata koji su boravili u devastiranoj zgradi Doma penzionera u Bihaću, izmješteno je u utorak u zgradu Đačkog doma u naselju Borići u blizini Bihaća. Ni ova zgrada nije uslovna za boravak velikog broja ljudi, a ranije je najavljeno da će porodice sa djecom biti izmještene u Hotel Sedra koji ima ima kapacitet 400 mjesta. Iako je ranije bilo otpora prema tom prijedlogu, on je na kraju ipak prihvaćen, pa se, kako prenose mediji, očekuje skoro preseljenje.

Zbog problema sa kojima se suočava Bihać, građani i nadležni ove općine su najavili masovni dolazak na proteste u Sarajevo, kako bi “ponovili zahtjeve vlasti i građana Bihaća da Ministarstvo sigurnosti BiH radi svoj posao.”

S obzirom da su u skladu sa najavama premijera USK, migrant izmješteni iz centra Bihaća, Istinomjer će njegovo obećanje ocijeniti kao ispunjeno. U svakom slučaju ćemo i dalje pratiti razvoj situacije u vezi sa smještajem migranata u USK.  

(Istinomjer.ba)

Projekt izgradnje dječijih igrališta ”Ciciban”

Govoreći o projektima i programskim ciljevima tokom svoje predizborne kampanje, ali i kasnije, načelnik Općine Centar...

Poslodavci u RS izvršili svoju zakonsku obavezu, nije bilo potrebe za sankcijama

Ova izborna godina, kada je u pitanju Republika Srpska, zasigurno će ostati najviše zapamćena po povećanju plata u javnom sektoru, povećanju penzija, ali i raznih socijalnih davanja. Tako je, između...Banja Luka uputila aplikaciju za „Evropsku prijestolnicu kulture 2024. godine”

Još februara 2017. godine gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić održao je sastanak sa banjalučkim kulturnim radnicima, na kojem je dogovoreno da se Banja Luka kandiduje za “Evropsku prijestolnicu...