Neispunjeno

Zineta Bogunić ostaje na čelu ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo (KS), Zineta Bogunić 19.07.2019. godine podnijela je ostavku na svoju funkciju, a predsjedavajući Skupštine KS i lider političke partije Narod i Pravda, Elmedin Konaković najavio je da “će nova ministrica biti imenovana na narednoj sjednici Skupštine KS”.

Smjena i imenovanje ministrice treba se desiti na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, a još nijedna sjednica nije održana. Narednu sjednicu održat ćemo sredinom septembra kada možemo očekivati imenovanje nove ministrice.

Elmedin Konaković, 22.08.2019.

Međutim, na 13. Radnoj sjednici Skupštine KS, Prijedlog odluke o prihvatanju ostavke i razrješenju dužnosti ministrice za obrazovanje, nauku i mlade KS nije dobio potreban broj glasova, na šta se Istinomjer detaljnije osvrnuo u tekstu pod naslovom Konaković promijenio mišljenje o ostavci Zinete Bogunić.

Obzirom da ostavka ministrice Bogunić nije prihvaćena, te da nije izvršena njena smjena i imenovanje nove ministrice, Istinomjer obećanje Elmedina Konakovića ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!