Neispunjeno

Izgradnja Doma zdravlja u Stanarima nije završena u 2023. godini

Načelnik Opštine Stanari Radojica Ćelić gostovao je 8.8.2023. godine u Jutarnjem programu RTRS televizije, gdje je govorio o infrastrukturnim projektima u ovoj lokalnoj zajednici te je tom prilikom najavio rok za završetak izgradnje i otvaranje Doma zdravlja. Najavljeni rok za završetak izgradnje nije ispunjen.

Izvor: Opština Stanari

Ćelić je tako naveo da je izgradnja zgrade Doma zdravlja u toku:

Izgradnja je uveliko u toku, on će biti izgrađen ove godine, a u rad pušten naredne kalendarske godine.

Radojica Ćelić, 8.8.2023.

Načelnik Ćelić je 1.4.2022. godine s kompanijom “Građ-promet” iz Doboja, kao nosiocem konzorcija od pet preduzeća, potpisao ugovor o izgradnji novog objekta Doma zdravlja, čija je vrijednost 3.753.647 KM.

Kamen temeljac za novi objekat Doma zdravlja u Stanarima, koji se gradi na lokaciji nekadašnje ambulante, postavljen je 15.7.2022. godine.

Novoizgrađena zgrada Doma zdravlja sastojat će se od prizemlja i dva sprata, u kojem će biti smještena služba hitne medicinske pomoći, RTG i UZV dijagnostika, biohemijska laboratorija, porodična medicina, ginekologija, pedijatrija, stomatologija, specijalističke službe, higijensko-epidemiološka služba, centar za mentalno zdravlje i apoteka.

Iako je prvenstveno bilo planirano da Vlada Republike Srbije u izgradnji učestvuje donacijom u iznosu 350.000 eura, 8.9.2022. godine donesena je odluka da Vlada Republike Srbije u potpunosti finansira ovu investiciju te Opštini Stanari za izgradnju ove zdravstvene ustanove donira 3.507.000 KM.

Sredinom septembra 2023. godine, načelnik Ćelić opet je istaknuo da će izgradnja Doma zdravlja u ovoj lokalnoj zajednici biti završena do kraja godine.

Iz fotografija nastalih povodom posjete načelnika Ćelić objektu Doma zdravlja sredinom decembra 2023. godine, moguće je vidjeti da radovi na izgradnji nisu završeni. Više informacija nije moguće pronaći, a na upit Istinomjera upućen Opštini Stanari, do trenutka objave ovog teksta nije odgovoreno.

S obzirom da izgradnja Doma zdravlja u Stanarima nije okončana u 2023. godini, Istinomjer će obećanje načelnika Opštine Stanari Radojice Ćelića ocijeniti neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!