Neispunjeno

Radovi na sportskoj dvorani u Rogatici obustavljeni zbog koronavirusa

Nakon što je prva faza izgradnje sportske dvorane u Rogatici uspješno okončana početkom ove godine, najavljen je i početak radova na drugoj fazi izgradnje ove dvorane za proljeće 2020. godine do čega naposljetku nije došlo zbog posljedica pandemije novog koronavirusa.

Kada je 18. jula 2019. godine potpisan ugovor o izvođenju prve faze radova na izgradnji sportske dvorane u Rogatici sa preduzećem “Širbegović”, načelnik ove općine Milorad Jagodić tada je naveo da “prva faza obuhvata zemljane i betonske radove”, te da je “riječ je o najsavremenijoj sportskoj dvorani”.

Vrijednost ovih radova je 404.000 KM. Riječ je o najsavremenijoj sportskoj dvorani koja će imati 890 mjesta, pomoćnu salu za treninge, službene i poslovne prostore. Rok za izvođenje prve faze radova je 120 dana.

Saopćenje, Općina Rogatica, 18. juli 2019.

Da je prva faza radova na izgradnji sportske dvorane započela potvrđeno je prilikom obilježvanja dana Općine Rogatica, 19. avgusta 2019. godine, a Jagodić je tom prilikom istakao da bi do jeseni 2020. godine trebala biti izgrađena kompletna dvorana.

U februaru 2020. godine za Istinomjer je iz Općine Rogatica potvrđeno da je prva faza radova na izgradnji pomenute sportske dvorane okončana u roku.

Rok za izvođenje prve faze radova bio je 120 dana i u potpunosti je ispoštovan.

Općina Rogatica, 17. februar 2020. godine

Da je prva faza izgradnje sportske dvorane okončana potvrdio je i načelnik Jagodić za Dnevnik 2 RTRS-a, a tom prilikom je najavio i da se na proljeće nastavlja izgradnja sportskog kompleksa.

Ipak, do oktobra 2020. godine u javnosti se nisu pojavile informacije o drugoj fazi radova na izgradnji ove sportske dvorane. S tim u vezi, Istinomjer je kontaktirao Općinu Rogatice te je potvrđeno da radovi nisu započeli zbog pandemije novog koronavirusa koja se “odrazila na sve”, te da se načelnik “trudi da se pronađu sredstva i da radovi počnu što prije”.

S obzirom na činjenicu da radovi na izgradnji sportske dvorane u Rogatici neće biti okončani na jesen 2020. godine jer druga faza radova, planirana za proljeće 2020. godine, još nije ni započela, Istinomjer će se za pomenuto obećanje načelniku Općine Rogatica, Miloradu Jagodiću dati ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!