Radi se na tome

Okončana prva faza izgradnje sportske dvorane u Rogatici

Iako radovi na izgradnji sportske dvorane u Rogatici nisu započeli na proljeće, kako je to prvobitno najavljeno u decembru 2018. godine, prva faza izgradnje pomenute dvorane započela je tokom avgusta 2019. godine.

Kada je 18. jula 2019. godine potpisan ugovor o izvođenju prve faze radova na izgradnji sportske dvorane u Rogatici sa preduzećem “Širbegović”, načelnik ove općine Milorad Jagodić tada je naveo da “prva faza obuhvata zemljane i betonske radove”, te da je “riječ je o najsavremenijoj sportskoj dvorani”.

Vrijednost ovih radova je 404.000 KM. Riječ je o najsavremenijoj sportskoj dvorani koja će imati 890 mjesta, pomoćnu salu za treninge, službene i poslovne prostore. Rok za izvođenje prve faze radova je 120 dana.

Saopćenje, Općina Rogatica, 18. juli 2019.

Da je prva faza radova na izgradnji sportske dvorane započela potvrđeno je prilikom obilježvanja dana Općine Rogatica, 19. avgusta 2019. godine, a Jagodić je tom prilikom istakao da bi do jeseni 2020. godine trebala biti izgrađena kompletna dvorana.

U februaru 2020. godine za Istinomjer je iz Općine Rogatica potvrđeno da je prva faza radova na izgradnji pomenute sportske dvorane okončana u roku.

Rok za izvođenje prve faze radova bio je 120 dana i u potpunosti je ispoštovan.

Općina Rogatica, 17. februar 2020. godine

Da je prva faza izgradnje sportske dvorane okončana potvrdio je i načelnik Jagodić za Dnevnik 2 RTRS-a, a tom prilikom je najavio i da se na proljeće nastavlja izgradnja sportskog kompleksa.

S obzirom na to da je prva faza radova okončana u roku Istinomjer će se za pomenuto obećanje dati ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo pratiti da li će radovi na kompletnoj dvorani biti okončani do jeseni 2020. godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!