Hoće li se građani Rogatice ovoga ljeta okupati u bazenu?

Radovi na izgradnji otvorenog i mini-bazena za djecu i neplivače u Rogatici počeli su još polovinom 2016. godine, ali je nastavak projekta doveden u pitanje 2017. godine zbog, kako je navedeno, velikog deficita u Budžetu Opštine.

I pored pomenutih problema, načelnik Opštine Rogatica, Milorad Jagodić odlučio je da se ide u nastavak radova “po cijenu da Budžet Opštine na kraju tekuće godine bude u deficitu”:

Mnogo je razloga za ovakvu moju odluku. Prije svega, znam šta će kupalište značiti za naše pogotovo mlade sugrađane. Da se u toku vrućih ljetnih dana okupaju u bazenu morali su ići u preko 40 kilometara udaljeni Višegrad ili još 20 kilometara dalju Foču. Taj trošak i pored najbolje volje mnogi nisu mogli sebi priuštiti. Ima i dosta drugih razloga. Oni sada neka ostanu po strani. Važno je da stvaramo uslove i nastavak radova bi trebao da počne čim prije.

Milorad Jagodić, 24.06.2017.

Gradnja bazena je tako nastavljena, te je nakon potpisivanja ugovora između načelnika Jagodića i direktora AD „Romanijaputevi“, Mirka Pandurevića “o izgradnji druge, završne faze bazena za kupanje vrijednosti 691.000 maraka”, šef gradilišta Stevan Batinić izjavio:

Ostalo je da se još urade fini radovi na unutrašnjem dijelu školjke. Veliki bazen je završen u prvoj fazi, a u toku su radovi na i oko pratećeg objekta u kome će biti mašinsko postrojenje iz koga će se regulisati protok i temperatura vode u ‘velikom’ i ‘malom’ bazenu.

Stevan Batinić, 14.11.2018.

“Sve u svemu, izvjestan je kraj izgradnje bazena čiji početak je bio 2016”, naglasio je tom prilikom i načelnik Jagodić napominjući “da se Rogatičani mogu spremati za kupanje sa prvim ljetnim danima 2019. godine”.

Krajem marta tekuće godine Jagodić je prilikom obilaska gradilišta “izrazio zadovoljstvo dinamikom kojom se odvijaju radovi”, te još jednom potvrdio “da će kupanje u gradskom bazenu biti moguće ovog ljeta.”

Istinomjer tako obećanju načelnika Milorada Jagodića u vezi izgradnje otvorenog i mini-bazena za djecu i neplivače daje ocjenu radi se na tome, te ćemo pratiti da li će građani Rogatice imati priliku da se u njemu okupaju ovoga ljeta.

(Istinomjer.ba)

Na narednoj sjednici Skupštine KS izbor nove ministrice za obrazovanje, nauku i mlade?

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo (KS),  Zineta Bogunić 19.07.2019. godine podnijela je ostavku...

Još uvijek ništa od “preispitivanja naziva entiteta Republika Srpska”

U saopštenju za javnost Stranke demokratske akcije (SDA) objavljenom 23.01.2019. godine na zvaničnoj stranici ovog političkog subjekta, najavljeno je da će SDA “putem svojih predstavnika u državnim...Još nije formirano zajedničko operativno tijelo BiH i Turske za pitanja prometa i infrastrukture

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić održao je u maju ove godine bilateralni sastanak s ministrom prometa, pomorstva i komunikacija Republike Turske, Mehmetom...