Neispunjeno

Zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Republike Srbije nije održana u najavljenom terminu

Krajem januara ove godine, premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je održavanje zajedničke sjednice vlada Republike Srpske i Republike Srbije na kojoj je, kako je rekao, trebalo biti riječi o infrastrukturnim projektima i nastavku saradnje.

Screenshot: TV K3

Višković je tom prilikom, na pitanje novinara kada će se održati zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Republike Srbije, njeno održavanje najavio za 14. i 15. februar tekuće godine:

Imamo isto tako planirano, to je u onom redovnom našem radu. Sada je na potezu da zajednička sjednica Vlade Republike Srpske i Republike Srbije bude u Srbiji. Ona će biti održana u terminu 14. i 15. februar. Vi znate da je tada i Dan državnosti, Sretenije, i u tom terminu održaće se i zajednička sjednica vlada. Isto tako imamo dosta pitanja koja treba da rješavamo na toj sjednici vezano infrastrukturne projekte koje želimo da nastavimo raditi na prostoru Republike Srpske koje skupa radimo sa Republikom Srbijom i meni je zaista drago, evo i još po ko zna koji put da konstatujem da saradnja Republike Srpske i Republike Srbije je najvećem mogućem nivou zahvaljujući prije svega predsjednicima Vučiću i Dodiku.

Radovan Višković, 25.1.2022.

Nakon što je za portal Klix.ba 11.2.2022. godine iz Vlade Republike Srpske rečeno da zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Republike Srbije neće biti održana u navedenom terminu, te da će o novom terminu održavanja zajedničke sjednice javnost biti pravovremeno obaviještena, vijest je tri dana kasnije potvrdio i sam Višković, uz obrazloženje da “obje strane nisu uspjele da pripreme potrebnu dokumentaciju za određene infrastrukturne projekte”.

Sjednica nije samo formalnost, moramo da pripremimo dnevni red i kada sjednemo da za sva ona pitanja koja se odnose na značajne infrastrukturne projekte, koje zajedno radimo, donesemo sva potrebna rješenja.

Radovan Višković, 14.2.2022.

Dodajući, pored ostalog, da se “čekaju i određene odluke o pitanju Ustavnog suda BiH u vezi sa Buk Bijelom, jer Srpska namjerava da zajedno sa Srbijom nastavi taj projekat”, Višković je, kako je navedeno, tom prilikom i izrazio nadu da će se veoma brzo naći prostora da se održi ta sjednica.

S obzirom na to da zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Republike Srbije nije održana u najavljenom terminu, Istinomjer obećanje Radovana Viškovića s tim u vezi ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!