Poluistina

Vlast u RS-u ima podršku građana, potvrđenu na izborima!

Igor Crnadak

Igor Crnadak, generalni sekretar PDP-a, izrazio je uvjerenje da će ova partija u narednim razgovorima s partijama iz opozicije postići takav dogovor, jer je to način da, kako je ocijenio, preuzmu vlast od SNSD-a na lokalnom nivou.
“Prema njegovom mišljenju, povlačenje Nacrta zakona o pravima boraca iz skupštinske procedure znak je da je “akutuelna vlast neozbiljna”. “Vlada koja u roku od sedam dana poništi jednu od najvećih privatizacija, kao što je provatizacija Fabrike duvana Banjaluka i povuče Nacrt zakona o pravima borcima nema podršku građana”, tvrdi Crnadak. On je dodao da će PDP podržati borce i njihove zahtjeve, jer je to najznačajnija populacija u stvaranju RS.

(Nezavisne novine, 19. 9. 2011.)

Komentar:

Prema podacima Centralne izborne komisije BiH, na izborima održanim 3. 10. 2010. godine, SNSD je, bez koalicionih partnera, dobio podršku 38 posto građana tog entiteta odnosno 37 od ukupno 83 mjesta u Narodnoj Skupštini RS-a. Kada tome dodamo glasove koje su dobile partije koalicioni partneri SNSD-a u tvorenju vlasti, sadašnja koalicija ima ukupno 47 poslanika u skupštini, što je i više nego natpolovična većina. Prema tome, Crnadak nije u pravu kada govori o tome da “vlast nema podršku građana”. Građani su rekli svoje te su odgovorni za sve – dobre ili loše – posljedice koje proističu iz vladavine SNSD-a i partnera u Republici Srpskoj. Da je vlast neozbiljna može se priznati, ali i opoziciji ne bi štetilo “dotezanje šarafa” i koordinirano djelovanje u Narodnoj skupštini RS-a.

Pitajte Istinomjer!