Najave

Uskoro zaposlenje za najbolje studente/ice u Kantonu Sarajevo?

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk najavio je da će “u narednim sedmicama” biti raspisan konkurs za 150 asistenata/tica na Univerzitetu u Sarajevu.

Izvor: Facebook/Nihad Uk

Premijer KS Nihad Uk i ministrica za visoko obrazovanje i mlade KS Adna Mesihović prisustvovali su 23. januara 2024. svečanoj dodjeli nagrada za najbolje studente/ice UNSA, dobitnike/ce priznanja “Zlatna značka” i “Srebrna značka”. Tom prilikom premijer Uk najavio je uskoro raspisivanje konkursa s ciljem zapošljavanja 150 najboljih studenata/tica UNSA.

Kao Kanton Sarajevo provodimo niz aktivnosti koje se tiču mladih osoba, a uskoro ćemo preko Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade na čelu s ministricom Mesihović raspisati javni poziv kojim ćemo za najmanje 150 studenata otvoriti kapije Univerziteta u Sarajevu i mogućnost da svoje karijere grade ovdje.

Nihad Uk, 23.1.2024.

Uk je i putem svog Facebook naloga obećao da će u narednim sedmicama biti raspisan konkurs za 150 asistenata/tica na Univerzitetu u Sarajevu.

Oni su ne samo studenti, već i ponosni članovi naše lokalne zajednice koji nas inspirišu svojim trudom i radom. I upravo zbog toga, s pozicije premijera Vlada Kantona Sarajevo, u svoje ime i ime ministrice nauke, visokog obrazovanja i mladih Adna Mesihović sam obećao da ćemo u narednih nekoliko sedmica raspisati konkurs za 150 novih radnih mjesta, novih asistenata na Univerzitetu Sarajevo. U tome smo dobili i svesrdnu podršku rektora UNSA prof.dr. Rifata Škrijelja koji je večeras bio s nama.

Nihad Uk, 23.1.2024.

Istinomjer će pratiti da li će, kako je obećao premijer Uk, u narednim sedmicama biti raspisan konkurs za prijem 150 asistenata/tica na Univerzitet u Sarajevu s ciljem zapošljavanja najboljih studenata i studentica sarajevskog univerziteta.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!