Radi se na tome

Izgradnja nove zgrade Opštine Kotor Varoš ulazi u završnu fazu

Nakon što su predsjednik Vlade RS, Radovan Višković i načelnik Opštine Kotor Varoš, Zdenko Sakan 23. 9. 2019. godine položili kamen temeljac za novu zgradu opštinske uprave, urađeni su zemljani radovi i podložno betoniranje, te je stavljena i potrebna hidroizolacija na ovom objektu.

Podsjećamo, prilikom polaganja kamena temeljca načelnik Sakan najavio i kada će biti “otvorena vrata na novoj zgradi opštinske uprave”.

Za tačno godinu dana biće otvorena vrata na novoj zgradi opštinske uprave, što će omogućiti veću pristupačnost i proaktivnost u rješavanju potreba privrednika.

Zenko Sakan, 22. septembar 2019.

Tokom prvog obilaska radova, Sakan je naveo da je riječ o objektu ukupne korisne površine 2.360 metara kvadratnih koji će imati suteren, prizemlje i tri sprata.

Slobodno mogu reći da danas svjedočimo istorijskom momentu i ovo mjesto bi u budućnosti trebalo da bude zalog za mlađe generacije i mjesto na kojem će se svakom nastojati pomoći u rješavanju bilo kakvog problema.

Zdenko Sakan, 23. septembar 2019.

Također, plan je bio da se do kraja 2019. godine izgrade dvije visinske ploče iznad prizemlja, tako da će sljedeće godine ostati radovi na izgradnji tri konstruktivne etaže.

Po dinamici radova do kraja sljedeće sedmice biće urađena temeljna ploča debljine 60 cm, u koju će se ugraditi preko 300 kubnih metara betona, a nakon toga se nastavljaju radovi na izgradnji suterenskih zidova.

Slavko Đukić, direktor građevinskog preduzeća “Građus“, 16. oktobar 2019.

Načelnik je 14. 2. 2020. godine još jednom obišao radove na zgradi nove opštinske uprave, te izrazio svoje zadovoljstvo njihovom dinamikom:

U potpunosti sam zadovoljan dinamikom radova koji teku u skladu sa planiranim aktivnostima, ali i kvalitetom radova koji se izvode profesionalno i stručno što se vidi na svakom do sada izgrađenom dijelu objekta.

Zdenko Sakan, 14. februar 2020.

Tom prilikom navedeno je da je betonirana ploča iznad prvog sprata u koju je ugrađeno oko 100 kubnih metara betona, a direktor preduzeća “Građus” koje je glavni izvođač radova, Slavko Đukić također je podvukao da radovi idu onako kako je planirano:

Vremenski uslovi potpuno idu na ruku građevinskim radovima. Prezadovoljan sam kako teku radovi na gradilištu i u pogledu dinamike i kvaliteta. Želim da pohvalim svoje saradnike i partnere u izgradnji koji daju puni doprinos profesionalnim odnosom prema radovima i obavezama.

Slavko Đukić, 14. februar 2020.

Početkom aprila, kako je navedno, betoniranjem krovne ploče na novoj zgradi opštinske uprave u Kotor Varošu završena je većina grubih radova na konstrukciji objekta te je okončano više od 60 odsto zidarskih radova, a paralelno se odvijaju i elektro i vodoinstalaterski radovi, dok je u suterenu počelo malterisanje.

Krajem jula 2020. godine građevinsko preduzeće “Građus” obavijestilo je javnost da završetkom krovopokrivačkih i svih instalacionih radova, uključujući jaku i slabu struju i mašinsku fazu, izgradnja nove zgrade lokalne uprave polako ulazi u završnu fazu.

“Keramičarski radovi su završeni i preostalo je da budu montirane sanitarije u mokrim čvorovima” dodali su još iz “Građusa” navodeći i da je fasada završena na pozadinskoj strani te da će vrlo brzo će početi radovi na ventilacionoj fasadi i na izradi staklene fasade na dijelu prednje strane objekta.

Novac za izgradnju nove zgrade u kojoj će biti smještena opštinska administracija obezbijeđen je zaduženjem Opštine Kotor Varoš putem emisije obveznica, a ukupna cijena izgradnje iznosi 3,1 milion KM.

S obzirom na napredak na izgradnji nove zgrade Opštine Kotor Varoš, Istinomjer će načelniku Zdenku Sakanu dati ocjenu radi ocjenu radi se na tome, te ćemo pratiti da li će objakat biti završen u navedenom roku.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!