U toku izgradnja nove zgrade Opštine Kotor Varoš

Nakon što su predsjednik Vlade RS, Radovan Višković i načelnik opštine Kotor Varoš, Zdenko Sakan položili 23. septembra kamen temeljac za novu zgradu opštinske uprave, urađeni su zemljani radovi i podložno betoniranje te je stavljena i potrebna hidroizolacija na ovom objektu.

Govoreći o novoj zgradi lokalne uprave, načelnik Sakan je naveo da je riječ o objektu ukupne korisne površine 2.360 metara kvadratnih koji će imati suteren, prizemlje i tri sprata.

Slobodno mogu reći da danas svjedočimo istorijskom momentu i ovo mjesto bi u budućnosti trebalo da bude zalog za mlađe generacije i mjesto na kojem će se svakom nastojati pomoći u rješavanju bilo kakvog problema.

Zdenko Sakan, 23.09.2019.

Rok za izgradnju zgrade po principu “ključ u ruke” je 360 dana, a u slučaju lošeg vremena može biti produžen.  Također, kako se navodi, plan je da se do kraja ove godine izgrade dvije visinske ploče iznad prizemlja, tako da će sljedeće godine ostati radovi na izgradnji tri konstruktivne etaže. 

Po dinamici radova do kraja sljedeće sedmice biće urađena temeljna ploča debljine 60 cm, u koju će se ugraditi preko 300 kubnih metara betona, a nakon toga se nastavljaju radovi na izgradnji suterenskih zidova.

Slavko Đukić, direktor građevinskog preduzeća “Građus“, koje je izvođač radova, 16.10.2019.

Novac za izgradnju nove zgrade u kojoj će biti smještena opštinska administracija obezbijeđen je zaduženjem Opštine Kotor Varoš putem emisije obveznica, a ukupna cijena izgradnje iznosi 3,1 milion KM.

S obzirom da su radovi na izgradnji nove zgrade Opštine Kotor Varoš u toku, Istinomjer će načelniku Zdenku Sakanu dati ocjenu radi ocjenu radi se na tome.

(Istinomjer.ba)

Uskoro počinje rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju Grdonj?

Iz Općine Centar Sarajevo nedavno je saopćeno da će, shodno zahtjevu stanovnika mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“,...

Usvojen Nacrt zakona o Registru finansijskih obaveza u KS

Sredinom oktobra ove godine iz Ministarstva finansija Kantona Sarajevo (KS) saopćeno je da je pokrenuta izrada Zakona o Registru finansijskih obaveza u Kantonu Sarajevo te da se ovaj zakon “nalazi u...Izabran novi Nadzorni odbor RMU “Banovići”

Govoreći o problemima u Rudniku mrkog uglja (RMU) “Banovići” federalni ministar energetike i rudarstva, Nermin Džindić istakao je da će Vlada Federacije BiH “ubrzo” riješiti probleme sa kojima se...