Radi se na tome

Proširenje primarne vodovodne mreže u Opšini Kotor Varoš teče po planu

Nakon što su u februaru 2020. godine načelnik Opštine Kotor Varoš, Zdenko Sakan i direktor Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srpske, Srđan Todorović potpisali ugovor o izgradnji vododvoda prema naselju Čitluk u Mjesnoj zajednici Zabrđe, radovi su počeli u drugoj polovini maja.

Ugovorom koji je potpisan 21. februara definisano je finansiranje projekta „Proširenje primarne vodovodne mreže Grad – Zabrđe – Šibovi“ u iznosu od 110.000 KM. Fond za zaštitu životne sredine RS obezbijedio je 70.000 KM, dok je opština izdvojila 40.000 KM iz budžetskih sredstava za izgradnju vodovodne mreže u dužini od 5100 metara.

Realizacijom ovog projekta biće obezbijeđeno snabdijevanje vodom 440 stanovnika ovog kraja i oko 300 radnika u dva proizvodna pogona preduzeća „Sim Tehnik“, koje će biti priključeno na ovaj vodovod.

Zdenko Sakan, 21. februar 2020.

Kompanija „Dekol“ iz Kotor Varoši, 21. maja započela je sa realizacijom projekta, a kako je objavljeno na web stranici Opštine Kotor Varoš, radovi na izgradnji vodovodne mreže bit će okončani do kraja jula.

Na sastanku načelnika Sakana i predstavnika komunalnog preduzeća, održanom 30. juna, zaključeno je da radovi na realizaciji projekta teku predviđenom dinamikom.

Kako se navodi u saopštenju, postavljeno je 2.500 metara cjevovoda od ukupnih 5100 metara koliko je planirano projektom.

U prvoj fazi je postavljen cjevovod od fabrike „Sim Tehnik“ do raskrsnice „Šibovi“ u dužini od 700 metara, a zatim i do naselja Čitluk u dužini od 1.800 metara. Preostalo je još da se uradi polaganje cjevovoda u dužini od 2.600 metara od raskrsnice „Šibovi“ do naselja Prisoje.

Saopštenje, 30. juni 2020.

S obzirom na to da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom, načelnik Zdenko Skakan će za svoje obećanje o izgradnji vodovodne mreže dobiti ocjenu radi se na tome. Istinomjer će nastaviti pratiti da li će radovi biti okončani do kraja jula 2020. godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!