Radi se na tome

Počela izgradnja vodovoda prema naselju Čitluk u Opštini Kotor Varoš

Nakon što su u februaru 2020. godine načelnik Opštine Kotor Varoš, Zdenko Sakan i direktor Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srpske, Srđan Todorović potpisali ugovor o izgradnji vododvoda prema naselju Čitluk u Mjesnoj zajednici Zabrđe, radovi su počeli u drugoj polovini maja.

Ugovorom koji je potpisan 21. februara definisano je finansiranje projekta „Proširenje primarne vodovodne mreže Grad – Zabrđe – Šibovi“ u iznosu od 110.000 KM. Fond za zaštitu životne sredine RS obezbijedio je 70.000 KM, dok je opština izdvojila 40.000 KM iz budžetskih sredstava za izgradnju vodovodne mreže u dužini od 5100 metar.

Realizacijom ovog projekta biće obezbijeđeno snabdijevanje vodom 440 stanovnika ovog kraja i oko 300 radnika u dva proizvodna pogona preduzeća „Sim Tehnik“, koje će biti priključeno na ovaj vodovod.

Zdenko Sakan, 21. februar 2020.

Kompanija „Dekol“ iz Kotor Varoši, 21. maja započela je sa realizacijom projekta, a kako je objavljeno na web stranici Opštine Kotor Varoš, radovi na izgradnji vodovodne mreže bit će okončani do kraja jula.

S obzirom na to da su radovi započeli, načelnik Zdenko Skakan će za svoje obećanje o izgradnji vodovodne mreže dobiti ocjenu radi se na tome. Istnomjer će nastaviti pratiti da li će radovi biti okončani do kraja jula 2020.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!