Ispunjeno sa zakašnjenjem

Završeni radovi na primarnoj vodovodnoj mreži u opštini Kotor-Varoš

Premda je najavljeno da će radovi na izgradnji primarne vodovodne mreže u opštini Kotor-Varoš biti okončani krajem jula 2020. godine, potvrda o završetku radova stigla je u novembru.

Ugovorom koji je potpisan 21. februara definisano je finansiranje projekta „Proširenje primarne vodovodne mreže Grad – Zabrđe – Šibovi“ u iznosu od 110.000 KM. Fond za zaštitu životne sredine RS-a obezbijedio je 70.000 KM, dok je Opština izdvojila 40.000 KM iz budžetskih sredstava za izgradnju vodovodne mreže u dužini od 5.100 metara.

Realizacijom ovog projekta biće obezbijeđeno snabdijevanje vodom 440 stanovnika ovog kraja i oko 300 radnika u dva proizvodna pogona preduzeća „Sim Tehnik“, koje će biti priključeno na ovaj vodovod.

Zdenko Sakan, 21. 2. 2020.

Polovinom maja 2020. godine, kompanija Dekol iz Kotor-Varoši započela je sa realizacijom projekta, a kako je objavljeno na web stranici Opštine Kotor-Varoš, radovi na izgradnji vodovodne mreže trebali su biti okončani do kraja jula.

Na sastanku načelnika Opštine Zdenka Sakana i predstavnika komunalnog preduzeća, održanom 30. juna, zaključeno je da radovi na realizaciji projekta teku predviđenom dinamikom.

Kako je navedeno u saopštenju, do kraja juna postavljeno je 2.500 metara cjevovoda od ukupnih 5.100 metara koliko je planirano projektom.

U prvoj fazi je postavljen cjevovod od fabrike „Sim Tehnik“ do raskrsnice Šibovi u dužini od 700 metara, a zatim i do naselja Čitluk u dužini od 1.800 metara. Preostalo je još da se uradi polaganje cjevovoda u dužini od 2.600 metara od raskrsnice Šibovi do naselja Prisoje.

Saopštenje, 30. 6. 2020.

Istinomjer je u nekoliko navrata, kontaktirajući opštinske službe, pokušao doći do informacije da li je realizacija ovog projekta okončana u predviđenom roku. Tri i po mjeseca nakon isteka roka, 19. 11. 2020. godine, odgovor smo dobili od opštinskog načelnika Zdenka Skakana, u kojem je navedeno da su radovi okončani, te da je izvršen tehnički prijem.

U saopštenju objavljenom 11. novembra na zvaničnoj stranici Opštine Kotor-Varoš, navodi se da su u toku radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Zabrđe.

Očekivani završetak radova na puštanju sistema u rad se očekuje do kraja novembra, nakon čega slijedi priključenje domaćinstava na vodovodnu mrežu.

Zdenko Sakan, 11. 11. 2020.

Načelnik Zdenko Skakan će za svoje obećanje o izgradnji primarne vodovodne mreže dobiti ocjenu ispunjeno sa zakašnjenjem, uz napomenu da će Istinomjer pratiti da li će biti ispoštovan rok završetka radova na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Zabrđe.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!