U skladu sa Vujovićevim obećanjem izglasana nova Vlada TK

Na nastavku konstituirajuće sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona (TK) održanom 12.07.2019. godine, 19 zastupnika izglasalo je smjenu aktuelne Vlade TK.

Nakon sjednice, javnosti se obratio novoizabrani predsjednik Skupštine TK,  Žarko Vujović najavivši skoro imenovanje nove izvršne vlasti u tom kantonu: 

Do početka avgusta TK će imati izvršnu vlast. Već u ponedjeljak ću obaviti razgovore s koalicionim partnerima.

Žarko Vujović, 12.07.2019.

Kako je tada navedeno, novu većinu u najmnogoljudnijem kantonu činili su SDA, DF, SBB, SBiH, dva zastupnika SDP-a BiH te jedan zastupnik PDA.

U međuvremenu, “na nivou Kantonalnog odbora SDP-a BiH Tuzli donesena je odluka o isključenju Žarka Vujovića i Huseina Tokića iz SDP-a BiH” zbog podrške koaliciji sa SDA.

U skladu sa Vujovićevom najavom, na sjednici Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona održanoj 19.07.2019. godine, na zahtjev 1/3 poslanika Skupštine zakazana je sjednica na kojoj je razmatran prijedlog odluke o potvrđivanju Vlade Tuzlanskog kantona.

Tako je saziv 7. sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona 19.07.2019. godine imenovao novu Vladu TK koju će predvoditi Denijal Tulumović.

Ovim Istinomjer obećanje predsjednika Skupštine TK, Žarka Vujovića ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pravo osuđenika da budu birani ponovo u Parlamentu BiH

Zastupnik u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović (SDP BiH) ponovo je uputio u...

Prezentacija plana ”reorganizacije sanacije GRAS-a” u decembru 2019. godine?

Nakon prezentacije nacrta istraživanja koji je, kako je navedeno, urađen od strane japanske  konsultantske firme Nippon Koei, a na osnovu prikupljenih podataka o javnom prijevozu u Kantonu Sarajevo...Izgradnja Bloka 7 uz neriješena pitanja i nedoumice

I dok gradnja Bloka 7 kreće, spor sa Energetskom zajednicom u vezi garancija datih za njegovu izgradnju još uvijek nije riješen. Nakon Odluke Vlade FBiH o davanju garancije za Blok 7...