U skladu sa Vujovićevim obećanjem izglasana nova Vlada TK

Na nastavku konstituirajuće sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona (TK) održanom 12.07.2019. godine, 19 zastupnika izglasalo je smjenu aktuelne Vlade TK.

Nakon sjednice, javnosti se obratio novoizabrani predsjednik Skupštine TK,  Žarko Vujović najavivši skoro imenovanje nove izvršne vlasti u tom kantonu: 

Do početka avgusta TK će imati izvršnu vlast. Već u ponedjeljak ću obaviti razgovore s koalicionim partnerima.

Žarko Vujović, 12.07.2019.

Kako je tada navedeno, novu većinu u najmnogoljudnijem kantonu činili su SDA, DF, SBB, SBiH, dva zastupnika SDP-a BiH te jedan zastupnik PDA.

U međuvremenu, “na nivou Kantonalnog odbora SDP-a BiH Tuzli donesena je odluka o isključenju Žarka Vujovića i Huseina Tokića iz SDP-a BiH” zbog podrške koaliciji sa SDA.

U skladu sa Vujovićevom najavom, na sjednici Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona održanoj 19.07.2019. godine, na zahtjev 1/3 poslanika Skupštine zakazana je sjednica na kojoj je razmatran prijedlog odluke o potvrđivanju Vlade Tuzlanskog kantona.

Tako je saziv 7. sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona 19.07.2019. godine imenovao novu Vladu TK koju će predvoditi Denijal Tulumović.

Ovim Istinomjer obećanje predsjednika Skupštine TK, Žarka Vujovića ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Donošenje Strategije razvoja obrazovanja i nauke KS i dalje na čekanju

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić, krajem maja ove godine najavila je skoro...

Jedinstvene “beskontaktne kartice” i “elektronski čitači” još uvijek nisu u primjeni

Vlada Kantona Sarajevo je 29. marta ove godine, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, donijela zaključak kojim je obavezala KJKP Gras i Centrotrans - Eurolines da omoguće korisnicima prevoza...Grad Trebinje: Treća godina mandata na čelu sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem

U trećoj godini mandata Gradske Uprave Trebinje, na čelu sa Mirkom Ćurićem, nastavljena je realizacija infrastrukturnih te projekata koji se odnose na socijalna davanja i unaprijeđenje turističke...