Ispunjeno

U skladu sa najavom, Dodik “završio Mićića”

Tokom svog obraćanja poslanicima na 13. posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske (NS RS), predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik u kontekstu zajedničkog nastupa na Lokanim izborima 2020. godine najavio je da će već “sutra završiti i Miću Mićića”, aktuelnog gradonačelnika Bijeljine.

Poslavši s tim u vezi poruku opoziciji u Repubici Srpskoj, Dodik je izjavio:

Politika je sabiranje. Nije oduzimanje i dijeljenje. Sutra ćemo završiti i Miću Mićića

Milorad Dodik, 20. maj 2020.

Narednog dana, 21. 5. 2020. godine u ime SNSD-a Dodik je potpisao sporazum sa rukovodstvom Stranke demokratske Srpske Semberije (SDSS) na osnovu kojeg je utvrđeno zajedničko djelovanje na predstojećom Lokalnim izborima 2020. godine.

Nakon potpisivanja sporazuma Dodik je potvrdio da će predsjednik SDSS-a Mićo Mićić biti zajednički kandidat te dvije stranke za gradonačelnika Bijeljine.

Odlučili smo da zajednički nastupimo na lokalnim izborima koja podrazumijeva modifikaciju u strukturi vlasti u Bijeljini. Mićić će biti naš zajednički kandidat sa mandatom od dvije godine, a nakon toga će za tu funkciju na izborima biti kandidat koga odredi SNSD.

Milorad Dodik, 21. maj 2020.

Ističući da je “zadovoljan što su dvije stranke potpisale sporazum od kojeg najveću korist treba da imaju građani Bijeljine i Bijeljina”, i aktuelni gradonačelnik tog grada, Mićo Mićić je izjavio:

Siguran sam da možemo zajedničkim snagama realizovati projekte o kojima smo razgovarali i napraviti bolji ambijent u Bijeljini. Bez kompletnog jedinstva i podrške republičke vlasti nemoguće je realizovati te projekte.

Mićo Mićić, 21. maj 2020.

Podsjećamo, nakon što je početkom marta ove godine sada već bivši saziv Gradskog odbora SDS-a Bijeljina “bezrezervno podržao nacrt sporazuma sa SNSD-om i opredijeljenost da se postigne što šira koalicija i konsenzus oko razvojnih ciljeva grada Bijeljina u najboljem interesu stanovnika Semberije”, na sjednici održanoj 10. 3. 2020. godine Predsjedništvo SDS iz članstva te političke partije isključilo je Miću Mićića te raspustilo Izvršni odbor SDS-a u Bijeljini.

Nakon potpisivanja sporazuma između SNSD-a i Stranke demokratske Srpske Semberije na osnovu kojeg će predsjednik SDSS Mićo Mićić biti zajednički kandidat te dvije stranke za gradonačelnika Bijeljine, Istinomjer obećanje Milorada Dodika ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!