Tuzla uskoro usvaja Strategiju za osobe treće životne dobi?

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović je 01.10.2019. godine posjetio Sajam proizvoda i aktivnosti grupa aktivnog starenja Tuzlanksog kantona (TK), koji su povodom Međunarodnog dana starih osoba u tom gradu organizovali Švicarski crveni križ i Mreža aktivnog starenja TK.

Nakon upućenih čestitki prisutnima, Imamović je najavio skoro usvajanje Strategije za osobe treće životne dobi:

Želim da vam kažem jednu lijepu vijest. Sa Švicarskim crvenim križem mi mjesecima radimo na izradi Strategije za osobe treće životne dobi. Naš cilj je da Tuzla bude prvi Age-Friendly grad u Bosni i Hercegovini na Zapadnom Balkanu. Strategija je skoro gotova, izlazimo s njom na Gradsko vijeće već u ovom mjesecu, čime ćemo da postanemo prvi grad koji ima ovu strategiju, strategiju za osobe trće životne dobi. To je konkretan plan poboljšanja kvaliteta života naših najstarijih sugrađana. Ova strategija podrazumjeva različite projekte kao što je proširenje Doma penzionera, borba protiv samoće, borba za kvalitetniji život, a podrazumjeva i mnoge mjere ugradnje pomagala na trotoarima, na trgovima i druge projekte, odnosno veliku posvećenost lokalne zajednice. Imamo strategiju za mlade i trebamo da imamo i strategiju za starije osobe. Ponosam sam na to, na tome smo radili mjesecima i jedva čekam da krene realizacija.

Jasmin Imamović, 30.09.2019.

Istinomjer će pratiti da li će pomenuta strategija biti usvojena tokom oktobra 2019. godine kako je to gradonačelnik Jasmin Imamović najavio.

(Istinomjer.ba)

I BiH ima regulativu iz oblasti kibernetičke bezbjednosti

Na nedavno održanoj konferenciji posvećenoj novinama u IT oblasti ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko...

Najavljena skora sanacija rasvjete Bijele tabije

Reagujući na pismo pod naslovom “Pismo prof. Sanković gradonačelniku Skaki povodom davanja na korištenje dijela kompleksa Bijele Tabije", Ured gradonačelnika Grada Sarajeva, Abdulaha Skake krajem...Rok za sanaciju Rustempašine ulice 45 dana

Krajem maja tekuće godine, a povodom početka rekonstrukcije Velike aleje na Ilidži, ministar  saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo (KS), Adnan Šteta najavio je i naredne aktivnosti na rekonstrukciji...