Neistina

Tuzla nema 60 hotela i motela

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović bio je gost emisije “BHT1 Uživo” 2. novembra 2022. godine. Tom prilikom govorio je o ostvarenim rezultatima tokom svog dvadesetogodišnjeg mandata na poziciji gradonačelnika, iznijevši i osvrt na turistički potencijal Tuzle u pogledu smještajnih kapaciteta.

FOTO: SDP BiH

U vezi s tim, Imamović je istakao da je Tuzla od 2003. godine do danas dobila skoro 60 novih hotelskih i motelskih smještaja:

Dovoljno je da vam kažem da 2003. godine, kada smo otvorili, krajem jula, prvo slano jezero, imali smo tri hotela. Sada imamo registriranih 60 hotela i motela.

Jasmin Imamović, 2.11.2022.

Kako su za Istinomjer potvrdili iz Turističke zajednice Tuzlanskog kantona, u 2003. godini Tuzla je raspolagala s osam objekata smještajnog kapaciteta, od čega su tri hotela, dva motela, dva objekta sa sobama za iznajmljivanje i jedan pansion.

Broj hotela i motela je do 2022. godine porastao, ali ne u obimu o kojem je govorio Imamović. Naime, u novembru ove godine u Tuzli je registrovano 15 hotela i šest motela te još 42 objekta ostalih smještajnih kategorija.

Shodno podacima Turističke zajednice Tuzlanskog kantona, tvrdnju Jasmina Imamovića da je u Tuzli danas registrovano 60 hotela i motela Istinomjer ocjenjuje neistinitom.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!