Svi su ludi za Dodikom

Suđenje Miloradu Dodiku prilika je za članstvo SNSD-a da istakne ili važne datume u njegovom životu, ili njegov šarm.

Fotomontaža: Istinomjer

Državna parlamentarka Sanja Vulić izrazila je sumnju u pravičnost sutkinje Suda BiH Sene Uzunović, ali i nadu da će ih pogoditi “sretna zvijezda” te da će Uzunović pasti na šarm Milorada Dodika.

Može nas samo srećna zvijezda pogoditi da gospođi Uzunović šarm predsjednika Dodika bude neodoliv, a iz perspektive sudije iz reda bošnjačkog naroda i u želji da se svom narodu još više dodvori, najteža presuda ne gine predsjedniku Republike Srpske.

Sanja Vulić, 7.3.2024.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica govorio je o razlozima odgađanja sjednice tog zakonodavnog tijela sa 6. marta za 12. mart. Jedan od razloga za otkazivanje bilo je ročište Miloradu Dodiku zakazano za 6. mart, ali bi sasvim opravdano bilo da se sjednica pomjeri na dan njegovog rođendana.

Otvoreno ću reći i zbog tog suđenja, iako smo mi ukazali na toj sjednici Kolegijuma, mi iz SNSD-a, da je suđenje šestog, ali evo kasnije je ipak promijenjeno to i adhok sjednicom da se pomjeri za dvanaesti. Dvanaesti je i rođendan predsjednika Dodika. Sad će neko reći da je zbog suđenja, ali evo možda bi mi htjeli zbog rođendana to nastaviti neki drugi dan.

Srđan Mazalica, 3.3.2024.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!