Svečano otvoren Trg Slobode u Tuzli

Nakon što je izrađeno idejno rješenje i glavni projekat proširenja Trga Slobode u Tuzli, gradonačelnik ovoga grada, Jasmin Imamović početkom februara 2018. godine najavio je raspisivanje tendera za izvođenje radova koji bi pored ostalog imali za cilj i izgradnju amfiteatra sa otvorenom scenom.

Ovaj dio bi bio dovoljno velik da se na njega može montirati i velika scena kakvu smo imali za javne dočeke Nove godine u Tuzli. Drugi nivo bi s trećim bio povezan stepenicama, kao što je to slučaj i u prvom dijelu.

Jasmin Imamović, 05.02.2018.

Radovi u vrijednosti 575.000 KM počeli su krajem jula 2018. godine, a kako je naglašeno, proširenjem bi se dobio trg ukupne površine 10.500 m2  koji bi nakon završetka projekta trebao imati i treći nivo projektovan kao otvorena scena sa amfiteatrom.

Obilazeći Trg Slobode, načelnik Imamović je 01.04.2019. godine najavio skori završetak radova i otvaranje Trga:

U aprilu ćemo Trg Slobode otvoriti. On je sa svojih 5000 kvadrata bio najveći trg u BiH sada sa dodatnih 2000 kvadrata manifestacionog prostora, tako da je to sada trg od 7000 kvadrata koji nosi ime Sloboda, mjesto jednakosti svih.

Jasmin Imamović, 01.04.2019.

Rekonstruisani i prošireni Trg Slobode u Tuzli sa otvorenom scenom i amfiteatrom, uz prigodnu svečanost ponovo je stavljen na raspolaganje građanima 06.04.2019. godine, te Istinomjer obećanju gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Pravo osuđenika da budu birani ponovo u Parlamentu BiH

Zastupnik u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović (SDP BiH) ponovo je uputio u...

Prezentacija plana ”reorganizacije sanacije GRAS-a” u decembru 2019. godine?

Nakon prezentacije nacrta istraživanja koji je, kako je navedeno, urađen od strane japanske  konsultantske firme Nippon Koei, a na osnovu prikupljenih podataka o javnom prijevozu u Kantonu Sarajevo...Izgradnja Bloka 7 uz neriješena pitanja i nedoumice

I dok gradnja Bloka 7 kreće, spor sa Energetskom zajednicom u vezi garancija datih za njegovu izgradnju još uvijek nije riješen. Nakon Odluke Vlade FBiH o davanju garancije za Blok 7...