Svečano otvoren Trg Slobode u Tuzli

Nakon što je izrađeno idejno rješenje i glavni projekat proširenja Trga Slobode u Tuzli, gradonačelnik ovoga grada, Jasmin Imamović početkom februara 2018. godine najavio je raspisivanje tendera za izvođenje radova koji bi pored ostalog imali za cilj i izgradnju amfiteatra sa otvorenom scenom.

Ovaj dio bi bio dovoljno velik da se na njega može montirati i velika scena kakvu smo imali za javne dočeke Nove godine u Tuzli. Drugi nivo bi s trećim bio povezan stepenicama, kao što je to slučaj i u prvom dijelu.

Jasmin Imamović, 05.02.2018.

Radovi u vrijednosti 575.000 KM počeli su krajem jula 2018. godine, a kako je naglašeno, proširenjem bi se dobio trg ukupne površine 10.500 m2  koji bi nakon završetka projekta trebao imati i treći nivo projektovan kao otvorena scena sa amfiteatrom.

Obilazeći Trg Slobode, načelnik Imamović je 01.04.2019. godine najavio skori završetak radova i otvaranje Trga:

U aprilu ćemo Trg Slobode otvoriti. On je sa svojih 5000 kvadrata bio najveći trg u BiH sada sa dodatnih 2000 kvadrata manifestacionog prostora, tako da je to sada trg od 7000 kvadrata koji nosi ime Sloboda, mjesto jednakosti svih.

Jasmin Imamović, 01.04.2019.

Rekonstruisani i prošireni Trg Slobode u Tuzli sa otvorenom scenom i amfiteatrom, uz prigodnu svečanost ponovo je stavljen na raspolaganje građanima 06.04.2019. godine, te Istinomjer obećanju gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Još nije formirano zajedničko operativno tijelo BiH i Turske za pitanja prometa i infrastrukture

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić održao je u maju ove godine bilateralni...

Prihvaćen zajam za nabavku novih trolejbusa

Prezentirajući bosanskohercegovačkoj javnosti aktivnosti i rezultate Vlade Kantona Sarajevo (KS) u prvih 100 dana njenog rada, premijer Vlade KS, Edin Forto između ostalog je najavio “kupovinu 20...Slijedi faza izgradnje vertikalne konstrukcije otvorenih bazena na Dobrinji

Načelnik Opštine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić još je na novogodišnjoj konfernciji za medije održanoj 30.12.2015. godine, govoreći o planovima za naredni period, pored ostalog najavio i početak...