Svečano otvoren Trg Slobode u Tuzli

Nakon što je izrađeno idejno rješenje i glavni projekat proširenja Trga Slobode u Tuzli, gradonačelnik ovoga grada, Jasmin Imamović početkom februara 2018. godine najavio je raspisivanje tendera za izvođenje radova koji bi pored ostalog imali za cilj i izgradnju amfiteatra sa otvorenom scenom.

Ovaj dio bi bio dovoljno velik da se na njega može montirati i velika scena kakvu smo imali za javne dočeke Nove godine u Tuzli. Drugi nivo bi s trećim bio povezan stepenicama, kao što je to slučaj i u prvom dijelu.

Jasmin Imamović, 05.02.2018.

Radovi u vrijednosti 575.000 KM počeli su krajem jula 2018. godine, a kako je naglašeno, proširenjem bi se dobio trg ukupne površine 10.500 m2  koji bi nakon završetka projekta trebao imati i treći nivo projektovan kao otvorena scena sa amfiteatrom.

Obilazeći Trg Slobode, načelnik Imamović je 01.04.2019. godine najavio skori završetak radova i otvaranje Trga:

U aprilu ćemo Trg Slobode otvoriti. On je sa svojih 5000 kvadrata bio najveći trg u BiH sada sa dodatnih 2000 kvadrata manifestacionog prostora, tako da je to sada trg od 7000 kvadrata koji nosi ime Sloboda, mjesto jednakosti svih.

Jasmin Imamović, 01.04.2019.

Rekonstruisani i prošireni Trg Slobode u Tuzli sa otvorenom scenom i amfiteatrom, uz prigodnu svečanost ponovo je stavljen na raspolaganje građanima 06.04.2019. godine, te Istinomjer obećanju gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Najavljena izrada nacrta plana za zaštitu kanjona rijeke Misoče

Na sastanku koji je ministrica okoliša i turizma u Vladi FBiH, Edita Đapo održala sa  ministrom prostornog uređenja,...

Besplatna “Škola u prirodi” za 4.000 osnovaca

Krajem 2017. godine Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo (MON KS) i Općina Trnovo potpisali su sporazum o sufinansiranju projekata dogradnje objekta područne škole u Šabićima...Radovi na izgradnji obaloutvrde na rijeci Drini teku planiranom dinamikom

Realizacija dugoočekivanog projekta izgradnje obaloutvrde na rijeci Drini u Goraždu konačno je započela u aprilu 2019. godine, a radovi bi mogli biti okončani u ovoj kalendarskoj godini s obzirom da...